Büyüksehirden Sahipsiz Canlara Özel Etkinlik

Trabzon Büyüksehir Belediyesi, ‘Sokak Hayvanlari Koruma Günü’ dolayisiyla sahipsiz canlarin durumuna dikkat çekmek amaciyla farkindalik etkinligi düzenledi. Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu ve esi Sevcan Zorluoglu, büyük ilgi gören etkinlikte hayvanseverleri yalniz birakmadi.

Büyüksehirden Sahipsiz Canlara Özel Etkinlik
Büyüksehir Belediyesi, 4 Nisan Sokak Hayvanlarini Koruma Günü münasebetiyle örnek bir etkinlige imza atti. Saglik Isleri Dairesi Baskanligi tarafindan düzenlenen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Ayasofya sahilinde bulunan ‘Sahipsiz Canlar Sevgi Merkezi’nde gerçeklestirilen etkinlige, Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu ve esi Sevcan Zorluoglu, Trabzonspor’un basarili futbolcusu Manolis Siopis ve esi, Saglik Isleri Dairesi Baskani Sebahattin Yazici, TRAHAYKO ve ÇEVHAYKO dernek baskanlari, üyeleri, ilkokul, ortaokul ve üniversite ögrencileri ile genç gönüllü dernekleri yogun ilgi gösterdi.

Etkinlik alaninda hayvanseverlerin yogun ilgisiyle karsilanan Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, “Biz onlarin da belediyesiyiz” anlayisiyla sahipsiz canlara özel ilgi göstermeye devam ediyor. Sokak Hayvanlari Koruma Günü’ dolayisiyla degerlendirmede bulunan Baskan Zorluoglu, “Sevimli dostlarimiz bizim için çok kiymetli. 3 yillik görev süremiz içerisinde sahipsiz hayvanlara yönelik hayvan barinagimizda laboratuvar, röntgen, ultrason ve yeni dogan ünitesi gibi tibbi cihazlarla iyilestirmeler yaptik. Elbette ki bunu asla bir yeterlilik olarak görmüyoruz. Bu noktada rehabilitasyon merkezimizin yan tarafina dogal yasam alani olusturmak için de projemiz var. Insallah hayvansever derneklerimizle el ele vererek sahipsiz canlara dönük çok daha etkili çözümleri hayata geçirmeyi planliyoruz. Biz onlarin da belediyesiyiz anlayisiyla çalismaya ve sevimli dostlarimizin her kosulda yanlarinda olmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA