Avrupa Sampiyonu Aktürk, Lapseki'de Coskuyla Karsilandi

Macaristan’da düzenlenen Avrupa Güres Sampiyonasi’nda Bulgaristanli rakibi Ahmed Sultanovich Bataev’i yenerek altin madalyayi kazanan Milli Sporcu Feyzullah Aktürk, Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde büyük bir coskuyla karsilandi.

Avrupa Sampiyonu Aktürk, Lapseki'de Coskuyla Karsilandi
Ikinci kez Avrupa Sampiyonu olan Milli Güresçi Feyzullah Aktürk için Lapseki Belediyesi önünde tören düzenlendi.

Karsilama sonrasi açiklamalarda bulunan Lapseki Belediye Baskani Eyüp Yilmaz, “Gerçekten Feyzullah Aktürk iki yildir Lapseki Belediyesi’nin güresçisi oldugundan beri bizleri, ülkemizi, Lapseki’yi onurlandi ve gururlandirdi. Onun için Feyzullah’a çok tesekkür ediyoruz, basarilarinin devamini diliyoruz. Ancak diyoruz ki Avrupa sampiyonlugu yetmez biz insallah dünya sampiyonlugu istiyoruz. Olimpiyat sampiyonlugu istiyoruz. Feyzullah kardesimiz bundan 15 gün önce 13 Mart’ta Bulgaristan’da yapilan U-23 Gençler sampiyonasinda altin madalya getirdi. Hemen ondan 15 gün sonra 30 Mart’ta da Büyükler Dünya Sampiyonasinda Macaristan’da birinci oldu. Hepinizin bildigi üzere geçen yil 2021 yilinda 40 pinar güreslerinde bas altinda kürsü yaparak Çanakkale’nin baspehlivani oldu. iste bunlarla beraber onurlandik ve gururlandik bunun için basta ailesi olmak üzere antrenörü Halil bey ve Feyzullah kardesimize sonsuz tesekkür ediyorum. Buradan söz veriyorum, eger Dünya sampiyonu olursa kendisini havaalaninda karsilasacagiz” dedi.

Milli Güresçi Feyzullah Aktürk de kendisini desteklemeye gelenlere tesekkürlerini iletti. Törene; Lapseki Kaymakami Dr. Fatih Çelikkaya, AK Parti Il Baskani Naim Makas, Çanakkale Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Kalkan, MHP Ilçe Baskani Hüseyin Dogan, Ilçe Milli Egitim Müdürü Aydin Safak Kiliçaslan, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA