Geleneksel Nöbeti Baba Etkinlikleri 15 Mayis'ta Yapilacak

Çorum’un Bogazkale ilçesine bagli Evci Köyü’nde bu yil 132. düzenlenecek olan geleneksel Nöbeti Baba Yagmur Duasi, kaynasma ve barisma etkinliklerinin 15 Mayis’ta yapilacagi bildirildi.

Geleneksel Nöbeti Baba Etkinlikleri 15 Mayis'ta Yapilacak
Evci Köyü Muhtari Hasan Sarimesinli konuya iliskin olarak IHA muhabirine yaptigi açiklamada, 131 yildan beri yapilan Nöbeti Baba Yagmur (Sükür) Duasi kaynasma ve barisma etkinliklerinin yörenin en büyük toplumsal miraslarindan birisi oldugunu kaydetti.

Bu mirasin herkes tarafindan daha iyi bir sekilde sahip çikilarak yasatilmasi ve gelecek nesillere aktarilmasi gerektigini söyleyen Sarimesinli, geleneksel olarak her yil düzenledikleri etkinlikle küs olanlari baristirdiklarini, yagmurun az yagdigi yillarda yagmur duasi, yagmurun çok yagdigi yillarda sükür duasi yaptiklarini hatirlatarak, etkinligi uluslararasi düzeye tasimak için çalismalar yaptiklarini ifade etti.

Sarimesinli, köyün organizasyonuyla Aygar dagi zirvesindeki Nöbeti Baba Tepesi’nde yapilan ve bu yil 132. düzenlenecek etkinligin 15 Mayis Pazar günü saat 10.00’da baslayacagini belirterek, etkinlige tüm Çorum halkini davet etti.
Kaynak: İHA