Biga Belediyesi'nden Ramazan Bayrami Seferberligi

Çanakkale’nin Biga Belediyesi ekipleri, Ramazan Bayrami öncesi ilçe genelinde detayli temizlik, dezenfekte, bakim ve yikama çalismalari yapildi. Ayni zamanda mezarlik ve camilerde de bayram temizligi unutulmadi.

Biga Belediyesi'nden Ramazan Bayrami Seferberligi
Biga Belediyesi tüm birimleriyle Ramazan Bayrami tatili öncesi hazirliklarini tamamlarken, Bigalilarin saglikli, huzurlu ve temiz bir bayram geçirebilmesi için hummali bir çalisma içine girdi. Ekipler, cadde ve sokaklarda detayli temizlik çalismasi gerçeklestirdi. Çalismalarda yollari süpüren belediye ekipleri yaya kaldirimlarini ve yollari tazyikli su ile yikadi.

Biga Belediyesi’ne Itfaiye Müdürlügü personeli, ilçe genelindeki cadde ve sokaklar ile birlikte, mezarlik çevresi ve cami bahçelerinde yikama çalismasi yapti. Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü kontrolündeki ekipler cami ve mescitlerin iç-dis temizligini tamamlayarak huzurevinde kalan yaslilara berber ve kuaför hizmeti verdi. Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, yeralti ve yerüstü çöp konteynerlerinin yikama ve dezenfektan çalismalarina ek olarak, cadde ve sokaklar ile birlikte parklari ve mezarlik çevresini temizledi. Park ve Bahçeler Müdürlügü’ne bagli personel ise hasere ve lavra üreme noktalarini tespit ederek ilaçlama çalismasi, yesil alanlarin bakimini saglayip, mesire alanlari ve mezarliklarin bakim ve temizligini yapti. Temizlik, bakim ve ilaçlama çalismasiyla her yer bayrama hazir hale getirildi.

Yapilan çalismalar hakkinda açiklamalarda bulunan Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, “Biga Belediyesi olarak adeta bir temizlik seferberligi baslatip, her zaman temiz olan Biga’mizi bayrama kadar piril piril yaptik ve güzellestirdik. Ekiplerimiz günlük rutin olarak sürdürdügü temizlik çalismalarinin yani sira arife gününe kadar sürecek 11 günlük yogun bir programla temizlik, yikama, dezenfekte, ilaçlama ve bakim onarim çalismalarini tamamladi. Bayrama özel gerçeklesen çalismalarimizla Biga’miz bütün güzelligiyle bayrama hazir hale geldi” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA