Vefat Eden Babasinin Geride Biraktigi Isler Için Muhtar Adayi Oldu

Zonguldak’in Çaycuma ilçesine bagli Akyamaç Köyünde geçtigimiz günlerde hayatini kaybeden eski Muhtarlar Dernegi Baskani ve Köy Muhtari Ekrem Çelen’in vefatinin ardindan köyde 5 Haziran 2022 tarihinde muhtarlik seçimi yapilmasi için karar alindi. Alinan kararin ardindan vefat eden Ekrem Çelen’in oglu Ersan Çelen köy muhtarligi için adayligini açikladi.

Vefat Eden Babasinin Geride Biraktigi Isler Için Muhtar Adayi Oldu
Akyamaç köyü muhtariyken hayatini kaybeden Ekrem Çelen’in 38 yasindaki oglu Ersan Çelen, babasinin yerine aday oldugunu açikladi.

Babasindan geride kalan isleri devam ettirmek ve köyüne hizmet yapmak için Akyamaç köyüne muhtarlik adayligini açiklayan Ersan Çelen ile birlikte toplam 4 aday daha Akyamaç köyü için muhtarlik adayligini açikladi.

Akyamaç Köyü Muhtar adayi Ersan Çelen, ‘Mevki, makam belli, mühür için degil, hizmet için adayim’ sloganiyla adayligini açiklarken, köyü için yapacak oldugu icraatlarini da açikladi.

Çelen, “Köyümüze iki keson kuyusu kurarak, su sorununu çözecegim. Istimlak olan yerlerimizi köy halkina kazandiracagim. Yollarimiza korkuluklar yaptiracagim. Köyümüze tarim kooperatifi kurulmasini saglayacagim. Cenaze isleri tamamen ücretsiz olacak. Yillardir Özel Idare’nin tozunu çekiyoruz. Ama bir tane gencimiz burada is sahibi olamadi, bunun takibinde olacagim ve ayrica elektrik sorununa çözüm odakli girisimlerde bulunacagim” dedi.

Öte yandan 5 Haziran 2022 tarihinde yapilacak olan muhtarlik seçimlerinde Akyamaç köyü yeni muhtarini seçmek için sandiga gidecek.
Kaynak: İHA