Kanada, Ukrayna'daki Büyükelçiligini Yeniden Açmayi Planliyor

Kanada Disisleri Bakani Melanie Joly, Ukrayna’daki büyükelçiligini yeniden açmayi planladiklarini duyurdu.

Rusya-Ukrayna savasi devam ederken, Kanada’nin Ukrayna’daki büyükelçiligini kisa süre içinde yeniden açmayi planladigi açiklandi. Kanada Disisleri Bakani Melanie Joly yaptigi açiklamada, “Hedefimiz önümüzdeki günlerde veya haftalarda bunu gerçeklestirmek. Sadece personel için güvenli bir ortam oldugundan emin olmamiz gerekiyor. Ayrica diger meslektaslarimizin ve müttefiklerimizin ne yaptigina bakiyoruz” dedi.

Kanada’nin eski Rusya büyükelçisi Jeremy Kinsman ise, Kanada’nin diplomatik varligini Ukrayna’dan asla tasimamasi gerektigini belirterek, "Asla ayrilmamaliydik. Büyükelçiligi kapatmamaliydik. Hükümetlerin geçmisten ögrendiklerimizi neden tekrar tekrar unuttugunu bilmiyorum. Büyükelçiliklerimiz bir hükümete akreditedir ve siz hükümetten ayrilmiyorsunuz" ifadelerini kullandi

Kanada, geçtigimiz 12 Subat’ta Ukrayna’nin baskenti Kiev’deki büyükelçiligini kapatmis ve Ukrayna’da Rus saldirilari tehditlerinin artmasi üzerine diplomatik personelini Ukrayna’nin Lviv sehrine tasimisti. Daha sonra tüm personel Polonya’ya gönderilmisti.
Kaynak: İHA