Ikinci El Otomobil Piyasasi Durgun

Otomobil piyasasinda uçan fiyatlar bayram arifesinde beklenen hareketligi de vurdu. Bayram öncesini durgun geçiren oto galericiler, otomobil fiyatlarindaki yüksek artislarda vatandaslardan sonra en çok etkilenenler oldu

Ikinci El Otomobil Piyasasi Durgun
Yesiltepe Galericiler Sitesi Kooperatif Baskani Yalçin Yalçin, ikinci el otomobil piyasasinda fiyat artislarin sürdügünü belirterek, sektörde bayram öncesi beklenen hareketligin gerçeklesmedigini söyledi.

Bayram öncesinde otomobil piyasasindaki durgunlugun devam ettigini kaydeden Yalçin, durgunlugun iki önemli sebebinin ise korsan saticilar ve yüksek fiyat artisi oldugunu da kaydetti.

Yalçin,” Bayram önceleri yogunluk yasiyorduk bu yil böyle bir hareketlilik yok. Bunun yegane sebebi fiyatlarin yüksek olmasi, fiyatlarda ki artislarin devam etmesi. Daha önceleri 75-80 bin lira olan araçlar simdilerde 250- 300 bin lira. Ayrica korsan saticilar olarak tabir ettigimiz kesim esnafimizdan çok daha fazla araç satmaktadir. Devletimizden korsan saticilar için bir an önce önlem almasini bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Fiyat iddialari sektöre zarar veriyor

Galericiler Sitesi esnaflarindan Hikmet Topal ise, ikinci el araçlarda fiyat artisinin sürecegi iddialarinin da sektöre büyük zarar verdigini aktararak, ’’Araç piyasasi son derece sikintili, talep yok. Bu durumun sebebi fiyatlarin yükselmesi. Halen fiyatlarin artacagi, fiyat artislarinin devam ettigi gibi bos sözler dolasiyor. Bu söylentiler sektöre zarar veriyor. her yil bereketli geçen bayram öncelerinde bu yil henüz araç satisi yapamadik’’ diye konustu.

Galericiler umutsuz

Galericiler Sitesi Denetim Kurulu Baskani Göksel Levent ise otomobil piyasasinin önümüzdeki günlerde de hareket beklemedigini anlatarak, ’’Maalesef ikinci el piyasasinda önceki yillarda yasadigimiz bayram heyecani kalmadi. Bir süredir devam eden durgunluk bayram arifesinde de sürüyor. Önümüzdeki günler içinde bir hareketlenmenin olacagini düsünmüyorum” diye konustu
Kaynak: İHA