Dügünlerde Uyusturucu Satan Sahis, 10 Yil Hapse Mahkum Edildi

Kastamonu’da ses sanatçisi olarak sahne aldigi dügünlerde uyusturucu madde satan sahis, 10 yil hapis cezasina çarptirildi. Durusmada son sözü sorulan sahis, “Ben sanatçiyim, uyusturucu satmam” dedi.

Olay, 2018 yili Subat ayinda Kastamonu’nun Araç ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ses sanatçisi D.K., sahne aldigi dügünlerde uyusturucu sattigi gerekçesiyle Kastamonu Narkotik Sube Müdürlügü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltina alindi. Operasyonda 77 adet extacy hap ele geçirildi. Adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konulan sanik D.K. hakkinda Kastamonu Agir Ceza Mahkemesinde ‘uyusturucu veya uyarici madde ticareti yapma veya saglama’ suçundan dava açildi.

Davanin karar durusmasinda kendisini savunan tutuklu sanik D.K., “Ben bu uyusturucuyu kullaniyorum. Ben bunu satmadim. Benim kanimda uyusturucu madde bulunmadi. Agri kesici ilaçlar bulunmus. Belki ben binlerce agri kesici kullanmisimdir. Savcinin mütalaasina katilmiyorum. Sanki 77 bin adet uyusturucu yakalanmis. Ben 3-4 tane baskasina verince ben ne kullanacagim. Ben sanatçi bir adamim. Sanatçi adam uyusturucu satmaz. Tanesi 200 liradan satiliyor yaziyor. Bu dogru degil. Benim 140 yil cezam var. Ailemi göremiyorum. Çok zor durumdayim. Psikolojim bozuldu. Çocuklarimi özledim. Beni de dolandirdilar. Uyusturucu diye agri kesici vermisler. Ben hepsini anlattim savciya. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Sanik avukati ise, olayin 12 Subat 2018 yilinda Kastamonu’nun Araç ilçesinde yasandigini belirterek, “Müvekkilimden yasakli olarak 27 adet hap yakalandi. 50 adet hap uyusturucu sanmasina ragmen agri kesici çikmistir. Bu yüzden kullanma sinirinda kalmistir. Müvekkilimin tahliyesini ve beraatini talep ediyoruz” diye konustu.

Mahkeme heyeti, sanik D.K.’yi uyusturucu ticareti yapmaktan 10 yil hapis ve 20 bin TL adli para cezasina çarptirdi. Hüküm ile birlikte mahkeme heyeti, sanigin tutuklulugunun devamina karar verdi.
Kaynak: İHA