DPÜ TÖMER'in Basarili Ögrencileri Iftarda Bulustu

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Türkçe Ögretim Uygulama ve Arastirma Merkezinde (DPÜ TÖMER) Türkçe ögrenerek lisans ve lisansüstü egitimlerine baslayan uluslararasi ögrenciler iftar yemegine katildi.

DPÜ TÖMER'in Basarili Ögrencileri Iftarda Bulustu
Merkezin kullanimina sunulan Doglar Konagi’nda düzenlenen iftar etkinligine Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal, DPÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ahmet Uslu ve TÖMER ögretim görevlilerinin yani sira çok sayida uluslararasi ögrenci katildi.

Iftar programindaki konusmasinda uluslararasi ögrencilerin dilimizi ögrenerek lisans ve lisansüstü programlarina devam eden ve basarili olan ögrencilerin üniversiteleri için, bir gurur kaynagi oldugunu belirten Rektör Kazim Uysal, “Sizler DPÜ TÖMER’de Türkçe ögrenerek devam ettigi bölümlerde basarili olan ögrencilerimiz olarak bizlere büyük bir mutluluk kaynagi oldunuz. Bu basarinizin üniversitemizde devam ettiginiz sürece devam etmesini temenni ediyorum. Bu aksam iftarda bir araya gelen bu ögrencilerimizi görmek üniversitemizin uluslararasi bir üniversite olma yolunda attigi adimlarin basariya ulastigini göstermektedir. Her birinizi ayri ayri tebrik ve takdir ediyorum. Ortalamalarinizin 3 ve üzerinde olmasi derslerinizde gösterdiginin basarinin somut bir göstergesidir. Bu basarida emegi geçen basta ögrencilerimizin Türkçe ögrenmesinde büyük çaba sarf eden ve bugün sizleri burada bir araya getiren TÖMER ekibimize ve fakültelerde sizlere ders veren ögretim üyelerimize tesekkür ediyorum. Bu sayinin giderek artmasini ve üniversitemize gelen tüm ögrencilerimizin egitimlerini en güzel sekilde devam ederek ülkeleri için yetismis insan gücü olarak geri dönmelerini, ülkemizle kendi ülkeniz arasinda bir köprü kurmasini cani gönülden istiyorum. Bu tablo bu istegimizin de yakin zamanda gerçeklesecegini gösteriyor. Hepinize ayri ayri tesekkür ediyor, tebrik ediyorum” dedi.

Iftar programi Rektör Uysal tarafindan basarili ögrencilere günün hatirasi olarak hazirlanan hediyeleri vermesi ile son buldu.
Kaynak: İHA