Doktor Ve Hemsireler Bu Kez Hayat Kurtarmak Için Kan Bagisi Yapti

Kastamonu Il Saglik Müdürlügü ile Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde görevli doktorlar ve saglik çalisanlari, Ramazan ayinda kan stoklarinin azalmasi sebebiyle kan bagisinda bulundu.

Doktor Ve Hemsireler Bu Kez Hayat Kurtarmak Için Kan Bagisi Yapti
Ramazan ayinda kan stoklarinin azalmasi üzerine Türkiye genelinde baslatilan ‘kan bagisi’ kampanyasina Kastamonu Il Saglik Müdürlügü ile Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde görevli doktorlar ve saglik çalisanlari destek verdi.

Sahura kadar kan bagisinda bulundular

Iftar sonrasinda baslayan ve sahura kadar Kizilay Kan Bagisi Merkezinde devam eden kampanyada Kizilay görevlileri tarafindan basvuruda bulunan doktorlar, hemsireler, idari bölümlerde çalisanlardan bagis alindi. Kastamonu Il Saglik Müdürü Dr. Yüksel Kutlu da Ramazan ayinda azalan kan bagisina destek olmak ve vatandaslari kan vermeye davet etmek için Türk Kizilay’a kan bagisi yapti.

"Kan bagisina tüm vatandaslarimizi davet ediyoruz”

Kampanyadaki amaçlarinin Ramazan ayinda azalan kan bagisina dikkat çekmek oldugunu kaydeden Kastamonu Il Saglik Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, “Iftardan sonra da açik olan kan bankasini göstermek adina bir farkindalik olusturmak için saglik çalisanlarimiz ile beraber geldik ve burada bir kan bagisi kampanyasi yaptik. Tüm vatandaslarimizi da Kizilay’a kan bagisi yapmaya davet ediyoruz. Kan acil bir ihtiyaç degil sürekli bir ihtiyaçtir. Birçok büyük ameliyatta kana ihtiyaç var. Bir ünite kan en az 3 kisinin yasamini degistirebiliyor. Bu bakimdan da sürekli bir ihtiyaç olmasi sebebiyle kan bagisina tüm vatandaslarimizi davet ediyoruz” dedi.



"Kan hayat kurtariyor

Kanin hayat kurtardigini belirten Dr. Kutlu, “Büyük ameliyatlar olsun, diger durumlar olsun bunlarda kana ihtiyaç çok fazla. Ve hayat kurtariyor. Yeni dogandan 80 yasina kadar zaman zaman bazi hastaliklarda kan ihtiyaci olmakta. Yeni doganlarin kan uyusmazliklarinda da kan degisimi saglanarak yasanmasi saglaniyor. Büyük ameliyatlarda da 6-8 ünite kana ihtiyaç olmakta. Gerçekten kanin yerini baska bir meta ile dolduramayacagimiz bir biyolojik ürün. Sadece kan degil, diger kan ürünleri ile beraber de diger hastaliklarda tedavimizde kullanmaktayiz. Gerçekten hayati, acil degil sürekli ihtiyaç olan bir ürün oldugunu vurgulamak istiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA