Bulgarlar, Bayramlik Alisverisi Için Edirne'ye Akin Etti

Ramazan Bayrami’na sayili günler kala Edirne’deki çarsi ve pazarda alisveris hareketliligi yasandi. Sabahin erken saatlerinden itibaren Komsu ülke Bulgaristan ve Yunanistan’dan Edirne’ye gelen vatandaslar da bayramliklarini pazardan aldi.

Bulgarlar, Bayramlik Alisverisi Için Edirne'ye Akin Etti
Kentte her hafta Cuma günü kurulan, yerli ve yabanci birçok turistin ugrak noktasi olan Ulus Pazari, sabahin erken saatlerinden itibaren doldu tasti. Pazar esnafi, turistlerin de gelmesiyle birlikte satislarda artis oldugunu dile getirdi.

Geçtigimiz yil Ramazan Bayraminda salgin nedeniyle tam kapanma süreci yasanmis, herkes evlerine kapanmisti. Bu Bayram ise sevdikleriyle bir arada olacak olmanin mutlulugunu yasayan vatandaslar alisveris için çarsi ve pazarin yolunu tuttu.

ATM ve Postane önlerinde kuyruklar olustu

Normallesme süreci ve yeni kararlarin açiklanmasi ile birlikte çarsi ve pazarda yogunluk artarken, tatil öncesi banka ve postane önlerinde de uzun kuyruklar olustu. Ramazan Bayrami öncesi ihtiyaçlarini karsilamak için Bulgaristan’dan Edirne’ye gelen komsu ülke vatandaslari, peynirinden, helvasina, hediyelik esyadan, giyime, baklavadan, araçlarinin benzinine kadar birçok ihtiyacini kentteki esnalardan karsiladi. Sabahin erken saatlerinden itibaren özellikle turlarla Edirne’ye gelen turistler, solugu sosyete pazari olarak da bilinen Ulus Pazari’nda aldi.

"Yiyecek, içecek, giyim, her seyimizi Edirne’den aliyoruz"

Bayram alisverisi için Bulgaristan’dan Edirne’ye gelen Ahmet Aslan, "Yiyecek, içecek, giyim, her seyimizi Edirne’den aliyoruz. minibüsle geldik. Doldurup eve dönecegiz. Ailemiz için bayram alisveris yapmaya geldik. Bayram için peynir, zeytin ve diger ihtiyaçlarimizi buradan aliyoruz. Her sey ucuz geliyor. Edirne’yi seviyoruz. Bayram sekeri, baklava da alacagiz. Zaten 1 saatlik mesafede oldugu için sabah geliyoruz alisveris yapip aksam dönüyoruz" dedi.

Bulgaristan’in Razgrad sehrinden gelen Özkan Saban, "Bayram alisverisi için Edirne’ye geldik. Burasi çok uygun. Parfüm, giyim, çocuklara bayram hediyeleri, baklava aldik. Baya yogunluk var. Akin akin otobüslerle geliyorlar" dedi.

"Pazarin çok meshur oldugunu duyuyorduk"

Istanbul’dan Edirne’nin meshur Ulus Pazari’na alisverise gelen Fatos Güldem, "Pazarin çok meshur oldugunu duyuyorduk. Geldik istedigimiz ürünleri bulduk. Alisverislerimizi yaptik. Kardeslerimle birlikte geldik. Kardesimin birisi Alanya’dan geldi. Harika bir gün geçirdik. Edirne mükemmel bir yer herkese tesekkür ediyorum" dedi.

"Bayram için sinir da çok kalabalik"

Bulgaristan’in Haskova kentinden gelen Ahmet Sali, "Edirne’yi çok seviyorum. Alisverislerimi buradan yapiyorum. Her hafta geliyoruz. tisört aldim, her sey aliyorum. Bayram için sinir da çok kalabalik. Sabah erkenden geldik. Sabah 07.00’de geldim. Bizim orda fiyatlar çok yüksek. Burada çok uygun oldugu için her zaman geliyoruz" dedi.

Bulgaristan’dan alisverise gelen Angen Angelova, "Ihtiyaçlarimizi Edirne’den aldik. Sabah erken geldik otelde 1 gün kalip dönecegiz" dedi.

"Ne bulduysak aldik"

Edirne’ye alisverise geldiklerini belirten Nikola Angelova, gidadan giyeme kadar her türlü ihtiyacini pazardan aldiklarini söyledi.

Aldiklarini tasimakta zorluk çektiklerini söyleyen Angelova, kalabalik nedeniyle zorlansalar da ne bulduysalar aldiklarini ifade etti.

Kaynak: İHA