Yillardir Mahallelerinde Hasretle Bekledikleri Camilerine Kavustular

Ordu’nun Kumru ilçesinde hayirsever is adamlari ve vatandaslarin destegiyle dört yil önce insaatina baslanan Agcaalantürk Mahallesi sakinleri camilerine kavustu.

Yillardir Mahallelerinde Hasretle Bekledikleri Camilerine Kavustular
Kumru Kaymakamligi, Kumru Belediyesi, hayirsever is adamlari ve vatandaslarin destekleriyle 2018 yilinda yapimina baslanan Agcaalantürk Mahallesine ait Gökçebel Cami, Kumru Kaymakami Emrah Akduman ve Kumru Belediye Baskani Yusuf Yalçuva’nin katilimlariyla açilisi gerçeklestirildi.

Kur’an-I Kerim tilaveti ile baslayan programin açilisinda konusan Gökçebel Cami Yaptirma Dernegi Baskani Aydin Yazgi, “Öncelikle biz ilk burayi yemekhane seklinde buranin insaatina basladik. Ama bu gün bütün hayirsever ve kurumlarimizin destekleriyle mahallemizde bir eser oldu. Bu esere sebep olan herkesten Allah razi olsun. Aziyla çoguyla birlikte hep beraber bu eser olan camimizi bu hale getirdik. Kumru Kaymakamligimiz, Kumru Belediyemizin destekleri çok oldu. Hepsine tesekkür ederim” dedi.

Camilerin yeryüzünde Allahin evi olarak ibadet edildigini söyleyen Kumru Müftüsü Gençaga Sayan, “Bu güzel mabedin ve peygamber efendimizin bir subesi olan bu güzel camimizin bu hale getirilmesinde gecesini gündüzüne katarak her türlü destegi saglayan din görevlimiz, dernek baskanimiz ile vatandaslarimizi tebrik ediyorum. Camiler yeryüzünde Allahin bir evi olarak biliyoruz” diye konustu.

Camiler milletin destekleriyle yapilarak ibadethaneye dönüstürüldügünü söyleyen Kumru Belediye Baskani Yusuf Yalçuva, “Topladigi findik parasinin yarisini, sattigi findigin parasini camiye bagislayan ve gurbete giderek oradan camiye para yardimi yapan herkese tesekkür ediyorum. Camiler milletimizin verdigi bir lira gibi toplanan paralarla oluyor” seklinde konustu.

Gökçebel Camisinde emegi geçenlere tesekkür eden Kumru Kaymakami Emrah Akduman ise, “Camimiz uzun süredir hayirseverlerin destekleriyle açilmayi bekliyordu. Rabbim bu camimizde içerisinde bes vakit namazini kilanlardan eylesin. Burada bütün emegi olan cemaat, vatandaslarimizi ve buna öncülük ederek vesile olanlari kutluyorum. Bu hayra vesile olanlara tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Yapilan konusmalar sonrasi Agcaalantürk Mahallesi sakinleri ve ilçe protokolü tarafindan caminin açilisi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA