Vali Kösger'den Izmir Il Jandarma Komutanligina 'Milli Deger' Övgüsü

Izmir Il Jandarma Komutanligi tarafindan düzenlenen iftar programinda konusan Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, "Jandarma sadece kanun nizam ordusu degil, milleti millet yapan degerlerin de ordusudur" dedi.

Vali Kösger'den Izmir Il Jandarma Komutanligina 'Milli Deger' Övgüsü
Izmir Il Jandarma Komutanligi tarafindan gerçeklestirilen iftar programinda Izmir protokolü agirlandi. Izmir Il Jandarma Komutani Hüseyin Hilmi Atabay, programda Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Izmir Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Öztürk, Izmir Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne ve bir çok davetliyi agirladi. Programda konservatuvar grubu üyeleri tasavvuf müzigi konseri verirken, Il Jandarma Komutanligi personeli tarafindan siir dinletisi yapildi.

"Jandarmanin kislasi ve yüregi tüm Izmirli vatandaslarimiza açiktir"

Programda kürsüye çikarak konusma yapan Izmir Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Hilmi Atabay, jandarmanin kapilarinin tüm Izmirlilere açik olduguna vurgu yapti. Atabay, "Tarihimiz vatani ve bayragi ugruna sehit düsen kinali kuzularla, Mehmetçiklerle, kahraman emniyet mensubu polis kardeslerimizle ve kahraman güvenlik koruculari ile doludur. Yüce Türk milletinin bagrindan çikmis jandarma teskilatinin kislasi ve jandarma personelinin yüregi Izmir halkina sonuna kadar açiktir. Esasen bu aksam ev sahibi bizler degil milli duygulari yüksek ve yüregi vatan sevgisi ile dolu Izmirli kardeslerimizdir. Bizleri bu gece yalniz birakmayan tüm konuklarimiza, tüm Izmirlilere sükranlarimizi ve saygilarimizi sunuyorum. Bu hususta basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaslarini, vatani ve bayragi ugruna sehit düsmüs aziz sehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyorum" diye konustu.



"Jandarma sadece kanun nizam ordusu degil, milleti millet yapan degerlerin de ordusudur"

Tuggeneral Atabay’in ardindan konusma yapan Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger ise, davetten duydugu memnuniyeti dile getirerek, Tuggeneral Atabay ve jandarma personeline tesekkür etti. Vali Kösger, "Ülke sathinin 784 bin kilometresinin yüzde 80’inde yüzde 90’inda jandarma personeli asayis ve güvenligi sagliyor. Jandarmamiz bugün bize sunu da gösterdi: Jandarma sadece kanun nizam ordusu degil, milleti millet yapan degerlerin de ordusudur. Bir millet kendi degerleriyle var olur, kendi degerlerinin korudugu sürece muhafaza ettigi sürece varligini devam ettirir. Kendi degerlerimizi hiçbir zaman küçümsemememiz, dört elle sarilmamiz lazim. Bu anlamda bugün burada icra edilen programdan duydugum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Emegi geçenlere, Il Jandarma Komutanimiz Tuggeneral Hüseyin Hilmi Atabay ve ekibine çok tesekkür ederim" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA