Rusya'nin Kiev'e Düzenledigi Saldirida 6 Kisi Yaralandi

Rus ordusu, Ukrayna’nin baskneti Kiev’i seyir füzeleriyle hedef aldigi saldirida 6 kisinin yaralandigi bildirildi.

Rusya'nin Kiev'e Düzenledigi Saldirida 6 Kisi Yaralandi
Rusya-Ukrayna Savasi 64’üncü gününde devam ederken, Rus ordusu Birlesmis Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in ziyaret ettigi sirada Ukrayna’nin baskenti Kiev’i hedef aldi. Saldirida füzelerden birinin sivil bir binanin zemin katina isabet ettigi belirtilirken, saldirida 6 kisinin yaralandigi aktarildi.

Ukrayna Içisleri Bakani Danismani Anton Gerashchenko yaptigi açiklamada, "Ruslar Kirim’dan ateslenen seyir füzesi ile Kiev’de sivil yerlesim alanini hedef aldi. Saldiri sonucunda yarali sayisi 6’ya yükseldi. Füzenin bulunan motoru, incelemeler için uzmanlarimiza teslim edilecek" ifadelerini kullandi.

"Her gün bedel ödüyoruz"

Ukrayna Devlet Baskanligi Ofisi Baskani Andrey Yermak ise, "Birlesmis Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in baskent Kiev’i ziyareti esnasinda füzeli saldiri gerçeklestirildi.

Bu Rusya’ya karsi zafere ihtiyacimiz oldugunu ve Ukrayna’nin yaninda tüm dünyanin birlesmesi gerektigini gösteriyor. Hizli hareket edilmeli. Daha fazla silah ve yardim gerekli çünkü Ukrayna her gün demokrasinin ve özgürlügün bedelini ödüyor. Bu savasta kaybeden taraf olamayiz" dedi.

Kaynak: İHA