Ögrencilerden Maskeye Elveda Kutlamasi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Van Gölü Ilkokulundaki ögretmen ve ögrenciler, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in maske yasaginin tamamen kaldirildigina dair açiklamasinin ardindan maskelerini çikararak havaya firlatti.

Ögrencilerden Maskeye Elveda Kutlamasi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in "Korona virüs tedbirleri çerçevesinde yaklasik 3 yildir uygulanan kapali mekanlardaki maske kullanma zorunlulugu tamamen kaldirilmistir" açiklamasinin ardindan tüm ülkede büyük sevinç yasandi. Pandemi süreci bir süre okullarin kapanmasina, çocuklarin ögretmenlerinden ve arkadaslarindan uzak kalmasina sebep olmustu. Tatvan’da bulunan Van Gölü Ilkokulunda görev yapan ögretmenler ve egitim gören ögrenciler bir araya gelerek sevinçlerini maskelerini havaya firlatarak yasadi. Maske yasaginin tamamen kaldirilmasinin ardindan arkadaslarina uzun süre sarilamayan çocuklar doyasiya birbirlerini kucakladi. Maskelerini hep birlikte havaya firlatarak kurtulan çocuklar, darbukalar esliginde halay çekerek doyasiya eglendi.

Keyifli bir gün geçiren çocuklar bu tür durumlarin bir daha yasanmasini istemediklerini belirterek, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a tesekkürlerini iletti. Eglencenin ardindan çocuklar yere attiklari maskeleri toplayarak çöp kutusuna atti.

Maske yasaginin kaldirilmasinin ardindan çocuklarin bunu kutlamak istediklerini söyleyen Van Gölü Ilkokulu Müdürü Sahin Ballikaya, “Cumhurbaskanimizin baskanliginda toplanan bilim kurulu sonunda kapali alanlarda maske kullaniminin kaldirilmasi üzerine çocuklar küçük bir kutlama yapmak istedi. Çocuklar hep beraber mezun olmusçasina maskelerini havaya firlattilar ve gönüllerince eglenmeye basladilar. Çünkü okulsuz geçirdigimiz dönemler oldu. Maske kullanimi ve korona virüsten dolayi belli bir süre okullarimiz kapanmisti. Bu süreçte çocuklarimiz okuldan uzak kalmanin ne kadar sikintilara yol açtigini çok iyi anladiklari için bugün maske yasaginin kalkmasi ve pandeminin de azalmasiyla beraber sevinçlerini haykirmak istediler. Biz de bu sevinçlerine ortak olduk ve onlari kirmadik. Insallah maske ve korona virüs bir daha hayatimiza girmez. Insallah okullarimizin kapanmasina sebep olmaz” dedi.

Maske yasaginin kaldirilmasiyla kutlama yaptiklarini dile getiren Zeynep Çoban da, “Öncellikle Cumhurbaskanimiza maske yasagini kaldirdigi için tesekkür ediyorum. Insallah bir daha korona çikmaz ve bu sevincimizi hep yasariz. Maske yasagi kaldirildigi için biz de bugün kutlama yaptik. Hepimiz çok sevinçliyiz. Bu coskuyu arkadaslarimiz ile birlikte kutluyoruz. Tekrardan böyle sikintilarin yasanmasini istemiyoruz. Bu sekilde devam etmesini istiyoruz. Eski günleri çok özledik. Arkadaslarimiz ile beraber oyun oynuyoruz, zipliyoruz ve hep birlikte cosuyoruz” diye konustu.

Hep birlikte maskeleri havaya firlatarak kurtulduklarini vurgulayan Emir Haktanayar da, “Okullarimiz pandemiden dolayi kapanmisti ve çok üzülmüstük. Okullarimiz bir daha kapanmasin. Cumhurbaskanimiz maske yasagini kaldirdi ve biz de burada hep birlikte maskelerimizi firlattik, halay çektik, dans ettik. Bir daha pandeminin olmasini istemiyorum. Artik maske takmayacagiz ve arkadaslarimiz ile sarilabilecegiz” seklinde konustu.

Maske yasaginin kalktigi için çok mutlu oldugunu kaydeden Nisanur Ava ise “Arkadaslarimiza sarilabilecegiz ve beraber oyun oynayabilecegiz. Cumhurbaskanimiza tesekkürlerimizi sunuyorum. Maske yasagi kaldirildigi için bir kutlama yapmak istedik ve doyasiya eglendik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA