Çalisma Ve Sosyal Güvenlik Bakani Bilgin Baba Ocaginda Ziyaretlerde Bulundu

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Prof. Dr. Vedat Bilgin, günü birlik geldigi memleketi Bayburt’ta akraba ziyaretinde bulundu, ilçe ve beldelerde esnaflari dolasti.

Çalisma Ve Sosyal Güvenlik Bakani Bilgin Baba Ocaginda Ziyaretlerde Bulundu
Bakan Bilgin, Bayburt Üniversitesi’nde düzenlenen Kariyer Söylesisinin ardindan baba ocagi Bayburt’un Aydintepe Ilçesi’ne hareket etti. Burada vatandaslarla bir araya gelen Bakan Bilgin, esnaflari dolasti, Kadir Gecelerini kutladi. Ziyaretleri esnasinda vatandaslari dinleyen Bakan Bilgin, kendisine yöneltilen talepleri geri çevirmedi. Bir züccaciye dükkaninda alisveris yapan iki vatandasa düdüklü tencere hediye etti. Toplam 690 lira tutarindaki alisverisi Bakan Bilgin nakit ödedi.

Daha sonra kendisine eslik eden heyetle Aydintepe Belediyesi’ne geçen Bakan Bilgin, burada Belediye Baskani Hasim Sentürk’ten çalismalarina iliskin bilgi aldi. Baskan Sentürk’ün projelerini dinledi.

Bakan Bilgin, dogdugu topraklarda bulunmanin heyecan verici olduguna degindi. Göreve gelmeden önce de Bayburt’la baglarini koparmadigina vurgu yapan Bilgin, dünyanin her yerinde konferanslar vermesine ragmen en heyecan duydugu anlarin dogdugu topraklarda yasandigini anlatti. Heyecanini bir deyimle paylasan Bakan bilgin, “Dilim dolasiyor. Bu heyecan verici bir sey. Hatiralarimiz, dostluklarimiz hafizalarimizda canli. Bu havayi hissetmek çok güzel bir duygu.” seklinde konustu.

Sözlerinin devaminda yatirimlara yönelik açiklamalarda bulunan Bakan Bilgin, Bayburt’ta yürütülen projelerin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan takip edildigini anlatti. Bilgin, var olan sorunlarin çözüleceginin bundan kimsenin de süphe duymamasi gerektigini dile getirdi.

Aydintepe’de Belediye tarafindan yapilan sosyal tesis disinda bir tesis de kendilerinin yapacagi bilgisini paylasan Bilgin, “Bakan Bey’den sözünü aldim. Murat Bey sag olsun. ‘Ne kadar gerekiyorsa Dogdugun yere bir tesis kazandiracagiz.’ dedi.

Insanlarimizin da ihtiyaci var. Ona da anlattim.” seklinde konustu.

Bakan Bilgin bunun disinda sivil bir kuruma bir tesis daha yaptirilacaginin da müjdesini paylasti.

Memleketinin hangi sorunu varsa takipçisi olduklarinin altini çizen Bakan Bilgin: “Gümüsdamla baraji basta olmak üzere üzerimize düsen her konu bizim isimizdir.” ifadelerini kullandi.

Baskan Sentürk burada Bakan Bilgin ile beraberindekilere ziyaretleri dolayisiyla tesekkür etti. Baskan Sentürk, “Aydintepe’den bir bakan çikarmamiz bizim için çok onur verici bir durum. Hepinize çok tesekkür ediyorum. Sag olun.” dedi.

Sentürk, sosyal tesis, çagri merkezi, su isale hatti, dogal gaz altyapisi ve ögretmen evi için Bakan Bilgin’den destek istedi.

Baskan Sentürk’ün degerlendirmeleri üzerine Milletvekili Fetani Battal Aydintepe’de dogmus, büyümüs ve havasiyla sekil bulmus bir insanin dogdugu topraklara Bakan olarak gelmesinin çok güzel olduguna vurgu yapti. Milletvekili olarak hem Bayburt hem de Aydintepe adina gururlu oldugunu kaydeden Battal, “Rabbim kolayliklar versin, yar ve yardimciniz olsun. Hos geldiniz, seref verdiniz.” ifadelerini kullandi.

Aydintepe Belediyesi’nin ardindan Bakan Bilgin ilçede ikamet eden akrabalarini ziyaret etti. Aile yakinlariyla hasret giderdi.

Bakan Bilgin, daha sonra Arpali Belediyesi’ne geçti. Burada da Arpali Belediye Baskani Abdurrahman Polattimur ile görüsen Bakan Bilgin, çalismalara iliskin bilgi aldi. Polattimur ve kendisine eslik eden heyetle yaptigi degerlendirmelerin ardindan programina devam etmek üzere beldeden ayrildi.

Bakan Bilgin’e, Vali Cüneyt Epcim, Milletvekili Fetani Battal ile diger ilgililer eslik etti.
Kaynak: İHA