Osmanli Gelenegini Ramazan'da Da Yasatiyor

Kütahya’da, Osmanli’dan kalma ’Askida yemek’ gelenegi, Ramazan ayinda da yasatiliyor. Yaklasik 50 yildir ‘Askida iftar’ gelenegini yasatan lokanta isletmecisi Himmet Çakubay, her gün 180 kisiye iftar yemegi ikram ediyor.

Osmanli Gelenegini Ramazan'da Da Yasatiyor
Yillardir yardimsever vatandaslarin katkisiyla Kütahya’da Ulu Cami çevresindeki yoksullara sicak yemek ikrami yapan Himmet Çakubay, bu Ramazan’da da yemek vermeye devam ediyor. Çok sayida hayirsever oldugunu söyleyen Himmet Çakubay, kayitlarini tutmus oldugu defteri göstererek bu Ramazan hiç bos gününün olmadigini söyledi.



Babasindan kalma dükkanda 1975 yilindan bu yana devam eden askida yemek gelenegini yasatmaya çalistigini belirten Himmet Çakubay, iftarda yoksullara 4 çesit yemek yaparak ikram ettigini söyledi.

Çakubay, "Burasi babamdan kalma bir dükkan, 1975’den buyana islettigimiz bu dükkanda hürriyet caddesinde bulunan toptancilar destek veriyordu, o zamanda destekte azdi simdi hayirsever vatandaslarda çogaldi. Kimisi yarim veriyor iki kisiyi birlestiriyoruz. Kimisi ise tek basina veriyor. Elimde bir defter var, hayirseverlerin verdiklerini oraya yaziyorum ve sadece ben ulasiyorum. Ayrica yapmis oldugumuz bu is karsilikli güvene de dayali. 50 yildir burada alan el ile veren eli bulusturuyoruz. Geleneksel oldu artik bu is" dedi.

Kaynak: İHA