DPÜ'nün Projesine Tarim Ve Orman Bakanligindan Destek

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Egitim Fakültesi ögretim üyesi Prof. Dr. Ekrem Akçiçek’in yürütücülügünü yaptigi “Kütahya Ilinde Biyolojik Çesitlilige Dayali Geleneksel Bilginin Kayit Altina Alinmasi” isimli proje, Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan desteklenmeye uygun bulundu.

DPÜ'nün Projesine Tarim Ve Orman Bakanligindan Destek
Egitim Fakültesi Fen Bilgisi Egitimi Ana Bilim Dali ögretim üyesi Prof. Dr. Ekrem Akçiçek’in yürütücüsü oldugu ve “Kütahya Ilinde Biyolojik Çesitlilige Dayali Geleneksel Bilginin Kayit Altina Alinmasi” isimli proje Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan desteklenmeye layik görüldü.

Projeyle Kütahya halkinin dogal biyolojik kaynaklardan faydalanarak gelistirdigi ilaç, maya, boya gibi geleneksel ürünlere iliskin bilgilerin derlenmesi ve geleneksel bilgi veri sistemi olusturulmasi hedefleniyor.

Saglik, beslenme, tarim, hayvancilik ve endüstriyel üretim alanlarinda geleneksel bilgilerin koruma altina alinacagi projenin sonucunda, Kütahya’nin biyolojik çesitliligine dayali geleneksel bilgiler kullanilarak, ürünlerin patentinin yabancilar tarafindan alinmasi önlenebilecek ve geleneksel bilgilere dayali katma degeri yüksek yeni ürünlerin gelistirilmesine yönelik Ar-Ge faaliyetleri için veri ve bilgi saglanmis olacak.
Kaynak: İHA