Bakanliktan Özel Ögrencilere 1 Milyonluk Egitim Destegi

Ordu’nun Ünye ilçesi Ticaret Borsasi Özel Egitim Uygulama Okulunda okuyan 40 özel ögrenciye Milli Egitim Bakanligi tarafindan 1 milyonluk egitim malzemesi destegi saglandi.

Bakanliktan Özel Ögrencilere 1 Milyonluk Egitim Destegi
Milli Egitim Bakanligi Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan Görsel sanatlardan müzige, bahçe bakimindan hayvan bakimina, spordan bedensel aktiviteleri artirmaya yönelik 5 farkli alanda 1007 özel egitim uygulama okulunda ’beceri uygulama alanlari’ programi çerçevesinde gönderilerin 20 tir malzemenin 1 tiri Ünye’de bulunan Ticaret Borsasi Özel Egitim Uygulama Okuluna ulasti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayelerinde ‘Özel Çocuklara Özel Materyaller Projesi’ çerçevesinde Uygulama Okullarinda Kurulacak Beceri Uygulama Alanlarina yönelik 20 tir egitim malzeme destegi, Ünye ilçesine ulasarak özel ögrencilerin egitimine sunuldu.

“Bakanliktan okulumuza bir milyonluk destek”

Millî Egitim Bakanligi tarafindan özel ögrencilere yönelik egitim destegi saglandigini ifade eden Ünye Ticaret Borsasi Özel Egitim Uygulama Okulu Müdürü Ahmet Ali Tikenoglu, “Bakanligimizin özel egitim okullarina mahsus olmak üzere özel beceri uygulama alanlari ile ilgili malzeme bir tir dolusu bizlere geldi. Bunu maddi olarak anlatirsak eger bakanligimizdan milyonluk bir destek malzeme geldi. Bizler burada bakanimiza, özel egitim genel müdürümüze çok tesekkür ediyoruz. Biz bu malzemelerle müzik uygulama alani, görsel sanat uygulama alani, beden egitimi spor uygulama alani ve okul bahçemizde bulunan hayvan barinaklari ile ilgili olarak malzemelerimiz geldi. En kisa zamanda bu malzemelerimizi okulumuza kurarak ögrencilerimizle kaynastirmis olacagiz. Bizim ögrencilerimiz dokunarak egitim yaptiklari için becerilerini ortaya çikarma yönünde, müzik sevenler müzik, görsel sanat sevenler sanat, beden egitimi sevenlerin kabiliyetlerini ortaya çikararak kendilerini toplumda bagimsiz olarak idame etme haklarina sahip olacaklardir. Bizim zaten egitimlerimizin amaci çocuklarin toplumda kendilerine bir yer bulmasi amaçlarimizdan birisidir. Iyi ki bakanligimiz ve iyi ki böyle güzel ve özel ögrencilerimiz var. Bakanligimizda bu ögrencilerimizin özel olduklarini bildikleri için bizleri bütün maddi ve manevi bütün imkânlariyla destekledi. Sanirim Türkiye’de çok az bir okullarda bu kadar bol ve zengin malzeme var. Müzik, beden egitimi, görsel sanatlar ögretmenlerimizle görüstügümüzde malzeme listesine baktiklarinda ögretmenlerimizin heyecanla sasirdiklarini ve sevindiklerini gördüm” dedi.



“Bayram sonrasi egitim malzemelerini çocuklarimizla tanistiracagiz”

Ramazan bayrami sonrasi bir tir dolusu gelen egitim malzemesi destegini okulun farkli alanlarina kurarak özel ögrencilerle tanistirarak onlarin egitimine sunacaklarini söyleyen Ahmet Ali Tikenoglu, "Özel Egimi Genel Müdürlügünden malzeme alani konusunda alanimiz olup olmamasi hususunda bir soru gelmisti. Bizde malzeme koyacak alanimizin oldugunu ve müzik, beden egitimi, görsel sanatlarin sinif kurabilecegini bildirdik. Daha sonra bakanligimiza mail attik. Ordu’ya bizi hizmet içi egitim toplantisina çagirdilar. Daire baskanimiz ise Haziran ayi sonuna kadar gönderebilecegini söylemisti. Haziran sonuna kadar olan malzeme beklentimiz bu ay içerisinde karsilanarak bir yil içerisinde elimize ulasti. Bayram sonrasi bu araç ve malzemelerle çocuklarimizi tamamen tanistirmis olacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA