Uyguladigi Yöntemle Migren Hastalarina Umut Oldu

Afyonkarahisar’da bir hastanede Fizik Tedavi Uzmani olarak görev yapan Doç. Dr. Ali Salli, uyguladigi yöntemle migreni yüzde 80 oraninda tedavi edebiliyor.

Uyguladigi Yöntemle Migren Hastalarina Umut Oldu
Afyonkarahisar’da uyguladigi nöral terapi yöntemi ile migren hastalarina umut olan Doç. Dr. Ali Salli, Fizik tedavisinin yaninda migren hastalari için sinir uçlarina enjekte ettigi serumlarla bazi migren hastalarinin tamamen iyilesmesine bazilarinin ise agrilarinin hafifledigini ileri sürdü.

Nörol tedavi yöntemi hakkinda bilgi veren Salli, “Nöral tedavi aslinda bildigimiz bilgiler dogrultusunda, nöronlarin kendi arasinda bir iletisim oldugu. Nöron dedigimiz sinir hücreleri. Sinir hücrelerinin kendi arasinda bir iletisimi var. Bundan kaynaklanarak sinir hücreleri üzerinden vücudun kendi tedavi yöntemlerini aslinda aktive etmeye yönelik düzenleme tedavisi diye geçer nöral tedavi. Aslinda bir çok farkli hastalikta kullanilabilir. Bunlarin içerisinde agri problemlerinin tümü, tiroit, bagirsak gibi farkli sindirim problemleri de dahil ama migren konusunda basari orani oldukça yüksek bir tedavi yöntemi. Bu yüzden migren hastalarinda fayda verdigi bilinen ve tedavi ettigimiz hastalarda tecrübe kazandigim bir alan. Zararsiz olmasi yönüyle de daha çok tercih edilebilecek. Hastalarin hem yasam kalitesini arttiran hem de ayni zamanda migrende hastalarin ilaç kullanarak bir çok farkli sikinti yasamakta. Ilaç gereksinimini azaltan bir tedavi yöntemi olarak karsimiza çikmakta. Bazi hastalarda hemen hemen kalici çözüm elde ettiklerini aktaran Salli, “Ama hastalar zaten memnun kaliyorsa zaten sikayetleri tekrar baslarsa size tekrar basvurabiliyor. Benim kendim tecrübe ettigim kadariyla genellikle 3-5 seans içerisinde verim elde ediyoruz, sonrasinda seanslarin arasini açarak 6 ayda bir, yilda bir tek uygulamayla, bir sene idare eden veya birkaç yil bu sekilde hiç agri çekmeden birçok hastam var tecrübe ettim” dedi.

Bu yöntemin tamamen zararsiz oldugunu belirten Doç. Dr. Salli su ifadelere yer verdi:

“Bu hastalik nörolog tarafindan degerlendirilmeli, tanisi netlestikten sonra, medikal tedavi aldiktan sonra bu tedaviye ragmen fayda görmeyen yada dedigim gibi ilaç anlaminda kullanmasina engel farkli bir tibbi problemi olan yada kullanmak istemeyen hastalarimizda bu tip tamamlayici yöntemler faydali olabilir. Denemelerinde fayda var. Çünkü zararsiz, gebelere yada emzirenlere de uygulayabilecegimiz kadar zararsiz. Yan etkisi hemen hemen olmayan güzel bir uygulama yöntemidir.”
Kaynak: İHA