Rüsumat No Açiklamasi 4 Gün Sayiyor

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in 2019 yilinda göreve baslamasiyla hatirasinin yasatilmasi sözünü verdigi Rüsumat No:4 Gemisi projesinde en önemli asama gerçeklesti. Geminin insasinin ardindan havuza alim islemi tamamlandi. Artik açilis için gün sayan Rüsumat No:4 gemisi unutulmaz hikayesiyle yasamaya devam edecek.

Rüsumat No Açiklamasi 4 Gün Sayiyor
Rüsumat No: 4 Gemisi Teshir Alani ve Açik Hava Müzesi için çalismalar, Cumhuriyet’in Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hamidiye kruvazörüyle Ordu’ya gelisinde karaya ayak bastigi yer olan Altinordu sahilinde sürdürülüyor. Çalismalari yakindan takip eden Baskan Güler, “Tarihi geçmisimizi gelecek ile bulusturacagiz. Tarih kokan gemimizin anilarini Ordu’da yasatacagiz” dedi.



Gelecege tasiniyor

Kurtulus Savasi’nda hafizalardan silinmeyecek bir olayla tarih sayfalarinda yerini alan, 1921 yilinda Ordu sahilinde Yunan gemilerinden kurtulmak için batirilan ardindan tekrar yüzdürülen Rüsumat No: 4 Gemisi’nin destani Büyüksehir Belediyesinin çalismalariyla gelecege tasiniyor.

Gemi iskeleti havuz içerisine alindi

Yüzde 75’i tamamlanan proje kapsaminda atölyede hazirlanan gemi parçalari, santiye alaninda birlestirilerek iskeleti olusturuldu. Gemi iskeleti havuz içerisine alindi. Proje kapsaminda bulunan ahsap takalarin atölyede üretimi tamamlandi ve sahaya getirildi.

Havuz ve makine dairesinde seramik kaplama imalatlarinda sona gelindi. Havuz makine dairesinde mekanik çalismalar ile havuz ve makine dairesinde elektrik imalatlari devam ediyor.

Mayis ayinda hizmete sunulacak

Mayis ayinda tamamlanarak hizmete sunulmasi amaçlanan Rüsumat No:4 Gemisi Teshir Alani ve Açik Hava Müzesi Projesi kapsaminda havuz içinde mekanik tesisat ve aydinlatma sistemi kurulacak. Gemi imalatlari tamamlanarak içi müze haline getirilecek, havuz etrafinda yürüyüs yolu düzenlenecek ve havuz etrafinda çevre aydinlatmalari yapilacak. Karadan gemiye ulasimin saglanmasi için yürüyüs yolu yapilacak.
Kaynak: İHA