Öz Açiklamasi Kadir Gecesi Hasat Mevsimidir

Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayimlayan AK Parti Erzurum Il Baskani Mehmet Emin Öz, “Leyletü’l-Kadr” ile bin aydan daha hayirli bir zaman diliminin idrak edilecegini söyledi. Öz, “Kadir Gecesi, içinde bulundugumuz yilin hasat mevsimidir.” dedi.

Öz Açiklamasi Kadir Gecesi Hasat Mevsimidir
Kadir kelimesinin sözlükte “hüküm, seref, güç, yücelik” gibi anlamlara geldigini belirten AK Parti Il Baskani Mehmet Emin Öz, “Dinî literatürde Kur’an-i Kerim’in indirildigi gece olarak bilinen leyletü’l-kadir, Ramazan ayi içerisinde gizlenmis bir hazinedir. Yüce kitabimiz Kur’an-i Kerim’in 97. sûresinde bin aydan daha hayirli oldugunu haber verilen bu hazineden hissemizi alabilmek için içinde bulundugumuz özel mevsimi iyi degerlendirmeliyiz.” dedi.

Kadir gecesi ile ilgili çok sayida hadisin var oldugunu hatirlatan AK Parti Il Baskani Mehmet Emin Öz, mesajinda sunlari söyledi:

“Ümmetinin bu rahmet ikliminden azamî derecede istifade edebilmesi için yollar tarif eden âlemlere rahmet Peygamber Aleyhisselam, inanarak ve mükâfatini Allah’tan bekleyerek bu geceyi idrak edenlerin tüm günahlarindan kurtulacagini müjdelemektedir. Her ne kadar Ramazan ayi içerisinde gizlenmis olsa da son on gecenin teklerinde aranmasi gerektigi belirtilen Kadir Gecesi’nin alimlerimizin çogunlugunun isaretiyle daha çok 27. geceye isabet ettigi kabul edilmektedir. Bu nedenle idrak etmekte oldugumuz bu geceyi kulluk bilinci içerisinde geçirerek mazlumlara ve müminlere dua edelim. Ellerimizi duanin kiblesi olan semaya açarken ülkemizin birlik ve beraberligi, gelecegimizin dünümüzden daha hayirli olmasi için yalvarmayi da ihmal etmeyelim. Bu duygu ve düsüncelerle tüm Islam Âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, esenlik ve bereket getirmesini diliyorum.”
Kaynak: İHA