Ögrenciler Hünerli Elleriyle Kandil Simidi Yapip Vatandaslara Ikram Etti

Sivas Sultan Sehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri hünerli elleriyle kandil simidi hazirlayip kapi kapi dolasarak esnaf ve ailelere ikramda bulundu.

Ögrenciler Hünerli Elleriyle Kandil Simidi Yapip Vatandaslara Ikram Etti
Sivas’ta Sultan Sehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milli Egitim Bakanligi tarafindan yürütülen Meslek Lisesi Ögrencileri Ailelerimizle Bulusuyor Projesi nedeniyle Kadir gecesi için bir etkinlik düzenledi.

Etkinlikte yiyecek içecek hizmetleri alaninda ögrenim gören ögrenciler kandil simidi yapmak için kollari sivayarak ise koyuldu. Hamurun yogurulmasinin ardindan tek tek sekiller verilerek susamlanan ve özenle tepsiye dizilen simitler firina sürüdü. Pisen simitler firindan çikarilarak sicakken paketlendi. Paketin içerisine yine okul ögrencileri tarafindan yapilan çikolatalarda koyularak esnaf ve ailelere ikram edildi.

"Komsularimiza kandil simidi dagittik"

Sivas Sultan Sehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Salih Delice, herkesin Kadir Gecesini tebrik ederek, “Bakanligimizin yürüttügü projelerden birisi olan Meslek Lisesi Ögrencileri Ailelerimizle Bulusuyor Projesi dolayisiyla bir etkinligimiz söz konusu. Bu dogrultuda birçok etkinlik yaptik. Bu mübarek gün hasebiyle de kandil simidi yapip gerek komsularimiza gerek esnafimiza, ailelerimize kandil simidimizi dagitmak üzere burada bulunuyoruz. Gördügünüz gibi ögrencilerimiz simitlerimizi hazirliyor. Çikolis’ imizin destegiyle de hem kandil simidi hem paketler içerisinde çikolatalar koyarak ailelerimize, komsularimiza paketlerimizi dagitacagiz” seklinde konustu.



“Hayalimi gerçeklestirmek istiyorum”

Yiyecek Içecek Hizmetleri Alani Ögrencisi Ela Irem Çelebi, simidin yapilisini anlatarak, “Ilk basta hamurumuzun malzemelerini ayarladik. Daha sonra yogurma ve sekil verme islemi yaptik. Susamlayarak tepsiye dizdigimiz simitleri firina atarak hazir hale getirerek paketledik. Bu mübarek günde herkesin kandili kutlu olsun. Ben isteyerek bu bölüme geldim ilk basta sen bu bölümü yapamazsin tarzinda tepkiler aldim ama ben hayalimi gerçeklestirmek istiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA