Mühendislik Ögrencilerine 'Teknik Gezi'

Aras EDAS tarafindan Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ögrencileri, düzenlenen teknik gezide ariza, çözüm merkezi, ambar ve trafo birimlerinde incelemede bulundu, yetkililerden bilgi aldilar.

Mühendislik Ögrencilerine 'Teknik Gezi'
Aras Elektrik Dagitim Sirketi tarafindan Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ögrencileri için teknik gezi düzenlendi.

Ilk önce Sehir Kirsal Ariza birimini ziyaret eden ögrenciler için Yönetim Sistemleri Basmühendisi Nazli Nisa Demir tarafindan sirketin tanitimi yapildi. Malzeme sorumlusu personeli tarafindan enerji nakil hatlarinda kullanilan malzemeler gösterildi. Daha sonra Çözüm Merkezine geçen ögrencilere, Merkez Sefi Erhan Dursunoglu tarafindan çagrilarin karsilandigi ekranlar gösterildi, müsterilerden gelen örnek çagrilari da dinleyen ögrenciler talebin nasil karsilandigi ile ilgili bilgi aldilar. Uzaktan Kontrol Merkezi(SCADA) sistemini de inceleyen ögrencilere, Sebeke Yönetim Müdürü Fatih Koçer bilgilendirmede bulundu. Çözüm Merkezi’nde dinledikleri çagrilarin sahaya iletilme sürecini yakindan gören ögrencilere Sebeke Yönetim Mühendisi Hüsna Çise Eslek tarafindan saha personeli için tahsis edilen tabletlere ariza kayitlarini düsmesi ve çözümü ulastirilmasiyla ilgili bilgiler de aktarildi. Gezinin son duraginda ise 3. Bölge Basmühendisi Ali Geyikoglu sahada kullanilan malzemeleri anlatti ve ögrenciler trafolari yakindan görme imkani buldular.

Sistem Isletme Müdürü Halil Ibrahim Has: “Elektrik Elektronik, Endüstri, Makina ve Bilgisayar Mühendisligi Bölümü ögrencileri ile düzenledigimiz bu gezide, ögrenciler is hayatini yakindan görme imkâni buldular. Enerjinin müsteriye ulasmasindaki her asamayi ögrencilerimiz ile paylastik. Müsterilerimizden gelen çagrilari dinleterek, ilgili talebin karsilanma süresini, adimlarini gösterdik. Ayni zamanda sektördeki tecrübelerimizi de ögrencilerle paylasarak onlara is hayatiyla ilgili önemli tavsiyelerde bulunduk” dedi.

Kaynak: İHA