Eken, 'Kaybedecek Zamanimiz Yok'

Sivas’in kazanmasi gerecek dönemde oldugunu belirten Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Eken, kaybedecek zamanlari olmadigini söyledi.

Eken, 'Kaybedecek Zamanimiz Yok'
Sivas’ta meslek odalari Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi (STSO) tarafindan düzenlenen iftar programinda bir araya geldi. Burada konusan STSO Baskani Mustafa Eken, Sivas Demirag OSB’nin kalkinma ve sehrin gelisimi için son derece önemli olduguna deginerek, “2018 yilinda tesvik için odamizin baslatmis oldugu seferberlik vardi. Biz mücadele verdik, sehir bir bütün oldu. Valimiz milletvekillerimiz, belediye baskanimiz hep birlikte basardik. Cumhurbaskanimiz 28 Aralik’ta Kararnameyi imzaladi ve Demirag OSB Cazibe Merkezi çerçevesine alindi. Sivas Cazibe Merkezi çerçevesine alinan 21’inci il oldu. 45 fabrika için yer tahsisini yaptik. Cumhurbaskanimiza 10 Bin istihdam sözü vermistik. Bu tahsislerle 15 Bin çalisan garantisini aldik. Insallah bu sayi 30 Bine ulasacak ve sehrimizdeki issizlik sona erecek. Ancak Sivas’in tamami Cazibe Merkezi çerçevesine alinmadi. Gemerek, Sarkisla, 1’inci OSB ve Sivas’in tamami olmasi lazim. Isimiz bitti mi? Bitmedi. Simdi hep beraber çalismalara baslayacagiz” diye konustu.

TSO Sehrin her noktasinda

SIVEX ve SORTAS sirketlerinin kurulmasinin sehre ayri bir vizyon getirdigini dile getiren Eken, “Sivas’ta Üniversite - Sanayi kopuk, olmaz diyorlardi. Biz bunun en iyi örnegini Valiligimiz, Belediyemiz, Üniversitemiz ve Odamiz olarak SORTAS adinda bir sirket kurarak gösterdik. Solucan gübresi üretiyoruz. Geçen hafta Sayin Valimizle beraber Irak’a ilk ihracatimizi yaptik. Her hafta bir TIR gidecek. Ilk kurdugumuzda Ticaret ve Sanayi Odasi’nin isi solucan gübresi üretmek mi dediler. Biz bunu para kazanmak amaciyla degil, sehirde birlik ve beraberligi saglamak amaciyla yaptik. Bu birlik ve beraberligi sagladik” dedi.

“Kaybedecek zamanimiz yok”

Sivas’ta saglanan birlik ve beraberligin yatirimlara da olumlu yansidigina dikkat çeken Eken, “Sivas’in kaybedecek zamani yok. Artik kazanma dönemi. Birlik dönemi beraberlik dönemi. Bu birlik ve beraberligin bozulmasina izin vermeyecegiz. Hep birlikte sehrimize hizmet edecegiz. Ben 24 Saat emrinizdeyim. Bu duygularla Kadir Gecemiz, Ramazan Bayramimiz simdiden mübarek olsun. Birligimiz, beraberligimiz daim olsun. Bu koltukta oldugumuz müddetçe dürüst olacagiz, dürüst olacagiz, dürüst olacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA