Biga Ramazanin Bereketini Hep Birlikte Yasadi

Biga Belediyesi’nin Belediye meydaninda düzenledigi toplu iftar yemegi ve ramazan eglencesi binlerce Bigaliyi bir araya getirdi.

Biga Ramazanin Bereketini Hep Birlikte Yasadi
Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, ramazan ayinda sehrin farkli mahallelerinde vatandaslarin evine iftara misafir olup mahalle iftarlarina katilirken, Biga Belediyesi’nin dev organizasyonuyla ise Belediye meydaninda toplu iftar yemegi, musiki dinletisi ve eglence programi düzenlendi.

Iftar ve ramazan eglencesi programinda musiki dinletisi, Kur’an-i Kerim tilaveti ve toplu iftar yemegi verildi.

Binlerce vatandasin katilimiyla yogun ilgiyle gerçeklesen programda Çarsi Camii Imami Mümin Yenal, Kösklübag Yeni Camii Imami Osman Gürlen ve Tevfik Basari Camii Imami Davut Yasan tarafindan Kur’an okunurken, Ilçe Müftüsü Ertugrul Akin tarafindan iftar duasi yaptirildi. Çok özel görüntülerin ortaya çiktigi programda eller semaya kaldirilip binlerce kisi ayni anda dua etti, oruçlarini açti. Vatandaslarin birlik ve beraberlik içinde huzur ve keyif dolu bir Ramazan aksami yasadigi gecede çocuklar için düzenlenen eglenceyle Hacivat ve Karagöz, Sihirbaz, Orta oyunu, Jonklör etkinlikleri olup çesitli ikramlarda bulunuldu.

Masalari tek tek gezerek vatandaslarla sohbet eden, yemek dagitim noktalarinda vatandasa yemek ikram eden Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan yaptigi konusmada, “Kiymetli misafirlerimiz Biga Belediyemizin düzenlemis oldugu iftar programina hepiniz hos geldiniz. Rabbim tuttugumuz oruçlari, hayrimizi hasenatimizi yüce katinda kabul etsin insallah. Allah’tan hepimizi saglik ve sihhat içinde Bayram sabahina ulastirmasini niyaz ediyorum. Meydan bize iki yildan bu yana bir araya gelememenin ne demek oldugunu gayet güzel anlatiyor. Belediye meydanimizda ilk defa bu aksam iftar programi düzenlemis oluyoruz. Özlemimizin ne boyutta oldugunu hepimiz gördük. Tüm dünyanin ve Islam aleminin Kovid-19 pandemisinden tamamen kurtularak mutlu ve saglikli günlere kavusmasini temenni ediyorum. Her bir hemsehrime katilimlarindan dolayi tesekkür ediyorum. Simdiden hayirli bayramlar diliyorum” dedi.

Vatandaslar ise pandemi sonrasinda kurulan büyük iftar sofrasindan duyduklari memnuniyeti dile getirdi.
Kaynak: İHA