Ari Yetistiricilerine Besleme Sekeri Dagitildi

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde torba fiyati 800 TL olan ari besleme sekeri, ari yetistiricilerine yüzde 50 hibeli dagitildi.

Ari Yetistiricilerine Besleme Sekeri Dagitildi
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bal üretimi yapan aricilara yüzde 50 hibeli ari besleme sekeri dagitildi. Kastamonu Ari Yetistiricileri Birligi tarafindan ilçede ari ve bal üretimi yapan birlik üyelerine piyasa degeri çuval fiyati 800 TL olan besleme sekerleri 400 TL’ye dagitildi. Ari yetistiricileri dagitilan besleme sekerlerinin üretimlerine önemli öçüde katki sagladigini söyledi.



Tosya ilçesinde ariciligi desteklemeyi amaçladiklarini söyleyen Kastamonu Ari Yetistiricileri Birligi Tosya Temsilcisi Ibrahim, "Kastamonu Ari Yetistiricileri Birligi olarak Tosya’daki üyelerimize degeri 800 TL olan ari besleme sekerini 400 TL’den veriyoruz. Tarim Il Müdürlügü’nün destegiyle bu hizmeti yapiyoruz. Kastamonu ilçeleri arasinda

aracilik üretimin en düsük oldugu yer Tosya ilçesidir. Kovan ve araci sayisi az. Orman Müdürlügünün ve aricilarinin bir araya gelerek bal ormani noktasinda çalisma yapilmasi anlaminda geç kalinmis. Tarim ilçe Müdürlügümüze müracaat ettiklerinde yanlarinda oluyoruz. Baskanimiz da bu konuda tecrübeli" dedi.

Kaynak: İHA