Su Havzasindaki Kaçak Villalarin Tamami Yikildi

Çorum Belediyesi’nin kararli tavri, su havzalarindaki kaçak yapilasmayi sona erdiriyor.

Su Havzasindaki Kaçak Villalarin Tamami Yikildi
Çomar Baraji su havzasinda kaçak yapilasmaya geçit vermeyen Çorum Belediyesi, yikim karari verilen kaçak yapilarin yikimina devam ediyor. Yikilan 8 kaçak villanin ardindan bugün de kalan iki villanin yikimi gerçeklestirildi.

Çomar baraji havzasinda insa edilen 10 kaçak yapi için daha önce yikim karari alinmisti. Bu 10 kaçak yapidan iki yapinin maliki idari mahkemeye dava açmis ve yikim kararinin yürütmesinin durdurulmasi karari alinmisti. Çorum Belediyesi avukatlarinin dava dosyasina yaptigi itirazin ardindan Idare Mahkemesi dosyayi yeniden incelemis ve yürütmenin durdurulmasi kararinin kaldirilmasina karar vermisti.

Bu kararin üzerine derhal harekete geçen Belediyeye bagli ekipler, sabah saatlerinde Çomar Baraji’na giderek kaç iki yapiyla ilgili islemleri baslatti. Yikilmasi gerektigi halde yikilmayan mülkteki sahsi esyalarin bosaltilmasinin ardindan is makinesi ile kaçak mülkün yikimi tamamlandi.

Belediye Baskan Yardimcisi Ismail Yagbat, Çorum Baraji su havzasinda yer alan kaçak yapilarla mücadelelerinin kararlilikla sürecegini vurguladi. Yagbat, “Içme suyunun önemini biliyoruz. Su havzalarinda yapilasmaya müsaade etmeyecegiz. Bu konudaki kararliligimiz devam edecek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA