Rusya'nin Ukrayna'nin Demiryolu Altyapisina Düzenledigi Saldirida 5 Kisi Öldü

Rusya’nin Ukrayna’nin demiryolu altyapisina düzenledigi saldirilarda 5 kisinin hayatini kaybettigi, 18 kisinin de yaralandigi aktarildi.

Rusya’nin Ukrayna’da saldirilari devam ederken, Rus ordusu Ukrayna’nin orta ve batisindaki 5 tren istasyonunu hedef almisti. Ukrayna Bassavciligi tarafindan yapilan açiklamada, Rus ordusunun Vinnytsia bölgesindeki demiryolu altyapisina düzenledigi hava saldirisinda en az 5 kisinin hayatini kaybettigi ve 18 kisinin de yaralandigi bildirildi.

Bassavcilik, "Ön bilgiler 5 kisinin öldügünü ve 18 kisinin de yaralandigini gösteriyor. Kurtarma operasyonlari sürüyor. Olay yerinde müfettisler, savcilar ve diger hizmetler çalisiyor" ifadelerini kullanarak, Rus ordusunun Zhmerynka ve Kozyatyn kasabalari yakinlarindaki "ulasim altyapisini" vurmak için roket kullandigini belirtti.

Ukrayna Demir Yollari yetkilisi Alexander Kamyshin saldirinin ardindan yaptigi açiklamada, "Rus birlikleri, Ukrayna’nin demiryolu alt yapisini sistematik olarak yok etmeye devam ediyor. Bu sabah, bir saat içinde ülkenin orta ve batisindaki 5 tren istasyonu atese verildi.

Bu bölümden geçen tren seferleri iptal edildi” ifadelerini kullanmisti.

Öte yandan Rusya’nin bu ayin baslarinda dogudaki Kramatorsk kentinde tahliye için kullanilan bir tren istasyonuna düzenledigi hava saldirisinda 59 kisi hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA