Ramazan Ayinda Mardin'de Sakal-I Serif'e Yogun Ilgi

Mardin’in Artuklu ilçesindeki Ulu Cami’de ziyarete açilan Hz. Muhammed’in (sav) Sakal-i Serif’i vatandaslar tarafindan ziyaret ediliyor.

Ramazan Ayinda Mardin'de Sakal-I Serif'e Yogun Ilgi
Hazreti Muhammed’e (SAV) ait olan Sakal-i Seriflerden biri Mardin’in Artuklu ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami’de sergileniyor. Burada bulunan Sakal-i Serif, Sultan Abdülhamit Han tarafindan Mardin’in taninan ailelerinden Pamukçu ailesine hediye edildigi söyleniyor. Pamukçu ailesinin ise vatandaslarin ziyaret etmesi için Sakal-i Serif’i Ulu Cami’ye hediye edildigi rivayet ediliyor. Ramazan ayi münasebeti ile Sakal-i Serif, yerli ve yabancilar tarafindan görmeye gidilerek dua ediliyor.

Artuklu Ilçe Müftüsü Abdullah Isik, 2006 yilina kadar Sakal-i Serif’i sadece Kadir Gecesi’nden bayram sabahina kadar ziyarete açtiklarini, daha sonrasinda ise 365 gün açtiklarini belirtti.

Isik, “Ancak 2006 yilindan sonra tas ustasi rahmetli Yusuf Kidir, tarafindan Ulu Cami’nin kible tarafina güzel bir sekilde tas isçiligi ile yerlestirilmis. O günden bugüne halkimizin ziyaretine açik halde bulunuyor. Cami açik oldugu müddetçe vatandaslarimiz Sakal-i Serif ziyaretinde bulunuyorlar. Ramazan ayinin bereketi ile teravihler, mukabeleler ile namaza ilgi daha fazla oldugu için Sakal-i Serif’e de ilgi artiyor” dedi.

Kaynak: İHA