Il Saglik Müdürü Ögütlü Açiklamasi 'Salgin Hastaliklarda Tek Silahimiz Asi'

Sakarya Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Aziz Ögütlü, salgin hastaliklarin kontrol altina alinmasinda asilarin büyük önem tasidigini dile getirerek, asi karsitligindaki artisin toplum sagligini tehdit ettigini belirtti.

Il Saglik Müdürü Ögütlü Açiklamasi 'Salgin Hastaliklarda Tek Silahimiz Asi'
Hematolojik Nadir Hastaliklar Dernegi tarafindan “Asi karsitligina hayir” temali ulusal öykü yarismasinda Türkiye üçüncüsü olan Il Saglik Müdürlügü personeli Hemsire Zeynep Kuru Kesler, dernek tarafindan derlenen ve kendi öyküsünde içinde yer aldigi kitabi “Asi Haftasi” münasebetiyle Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Aziz Ögütlü’ye takdim etti. Dünya Saglik Örgütünün 2019 yilinin en önemli on saglik sorunundan biri olarak gösterdigi asi karsitligiyla mücadele için dernek tarafindan gerçeklestirilen ulusal öykü yarismasinda basari elde eden Kesleri tebrik eden Ögütlü, salgin hastaliklarin kontrol altina alinmasinda asinin ne kadar önemli oldugunun korona virüs salgininda açik bir sekilde görüldügünü kaydetti.

Asi karsitliginin salgin hastaliklarin kontrol altina alinmasinda ciddi sorunlar dogurdugunu da vurgulayan Ögütlü, “Pandemi öncesine dönersek yakin zamanda asi karsitliginin artmasi nedeniyle asiyla kontrol altinda olan hastalilarda uluslararasi yasanan artislari gördük. Son olarak korona virüs salgininda asi karsitligi hastaligin kontrol altina alinmasinda ciddi bir zaman kaybina, her seyden önemlisi insan kaybina neden oldu. Gerekli kurumlardan onayini alan ve Bakanligimiz tarafindan sahada kullanilmasina izin verilen asilarimiza güvenmemiz birey ve toplum sagligi açisindan büyük önem tasiyor. Bu dogrultuda öyküleriyle asi karsitligina dikkat çeken personelimizi de duyarligindan ve basarisindan dolayi tebrik ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA