Halk Inanislari Etwinning Projesi Tamamlandi

Kuruculugunu Erzurum Senkaya Çok Programli Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyati Ögretmeni Mustafa Kaan Karabulut’un Türkiye’nin 6 bölgesinden 6 lise ve 37 ögrencinin katilimiyla Eylül ayinda baslayan eTwinning projesi tamamlandi.

Halk Inanislari Etwinning Projesi Tamamlandi
Ege Bölgesini Izmir’i Yusuf Kemalettin Perin Fen Lisesinden Ümmü eminoglu, Iç Anadolu bölgesini Ankara’yi Gaziosmanpasa Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinden Benson Yapincak Köken, Akdeniz bölgesini Hatay’i Osman Ötken Anadolu Lisesinden Nurcan Iflazoglu, Sirnak’i Habur Anadolu Lisesinden Aysenur Asici, Bayburt’u Milli Irade Anadolu Lisesinden Züleyha Okur ve Erzurum’u Senkaya Çok Programli Anadolu Lisesinden Mustafa Kaan Karabulut temsil etti.

Bilimsel arastirma yöntemleri kullanilarak 6 bölgeden projeye katilan okullarin ögrencileri bulunduklari illerin halk inanislarini derleyerek kültürel mirasimiza katkida bulundular. Somut olmayan kültürel mirasimizin önemli bir unsuru olan halk inanislari bugünkü gelenek ve göreneklerimizin en önemli kaynaklari arasinda bulunuyor. Ögrenciler pandemi süreciyle birlikte egitimin odak noktasi haline gelen web 2.0 araçlarini kullanarak hem proje tabanli ögrenmede teknolojinin imkanlarini sonuna kadar kullanarak hem de bilimsel arastirma yöntemleri vasitasiyla halk inanislarini derleyerek kültürümüzü kayit altina aldilar. Bugün z kusagi olarak adlandirilan ve hali hazirda teknolojiyi sonuna kadar kullanan gençler bu proje vasitasiyla teknoloji ve egitimi de bir araya getirmis oldular.

Farkli kültürleri bir araya getirmeyi amaçlayan eTwinning platformunun gereklilikleri bu projeyle birlikte yerine getirilerek farkli bölgelerdeki 37 ögrenci teknoloji vasitasiyla tanismis ve bir kültür aktariciligi da yapti.

Proje sonucunda da sonuç ürünü olarak ögrencilerin saha arastirmasi vasitasiyla derlemis olduklari inanislarin yer aldigi “Kültürel Miras Açisindan Halk Inanislari El Kitabi” ortaya koyularak dijital ortamda paylasildi.
Kaynak: İHA