Çeltik Üreticilerine 12 Ton Sertifikali Tohum Dagitildi

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde çeltik üretimi yapan 20 üreticiye, 12 ton sertifikali çeltik tohumu dagitildi.

Çeltik Üreticilerine 12 Ton Sertifikali Tohum Dagitildi
Kastamonu Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile Kastamonu Il Özel Idaresi tarafindan hayata geçirilen "Çeltik Üretimi Gelistirme Projesi" çerçevesinde çiftçilere tohum dagitiyor. Proje çerçevesinde çeltik üretimini yayginlastirmak için Hanönü ilçesinde 20 üreticiye 12 ton sertifikali tohum dagitildi.

Sertifikali tohum dagitim töreninde konusan Kastamonu Il Tarim ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrikulu, Tarim ve Orman Bakanligi Hanönü ilçesine yüzde 75’i hibe olmaz üzere 12 ton sertifikali ’Osmancik97’ ve ’Efe’ cinsi çeltik tohumu gönderdigini söyledi.



Hanönü’nde son yillarda çeltik üretiminin arttigini ifade eden Hanönü Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Burak Eminoglu ise, ilçede bu yil 20 çeltik üreticisine 12 ton Osmancik97 ve Efe cins sertifikali çeltik tohumu dagitildigini kaydetti.

Üreticinin daha kaliteli ürün almalari için il müdürlüklerince Çeltik Üretimi Gelistirme Projesi’nin uygulamaya konuldugunu ifade eden Eminoglu, proje çerçevesinde üreticilere yüzde 75 hibe destekli sertifikali çeltik tohumu dagitildigini ve sertifikali tohum kullaniminin yayginlastirilmasinin amaçlandigini ifade etti.

Çiftçilere sertifikali tohum dagitimi yapan Eminoglu, tavsiyelerde de bulundu.

Hanönü Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü hizmet binasi önünde düzenlenen tohum dagitim törene Hanönü Kaymakami Emrah Bütün, Belediye baskani Serkan Uçar, Il Tarim Müdürü Bekir Yücel Tanrikulu, Bitkisel Üretim Sube Müdürü Ümit Uçar, Ilçe Müdürü Burak Ibrahim Eminoglu ve çeltik üreticileri katildi.

Kaynak: İHA