Büyük Taarruz Uluslararasi Kisa Film Festivali Basliyor

Türkiye’nin ve Anadolu’nun sanata olan ihtiyacina yönelik yeni çalismalar hedefleyerek Büyük Taarruz Uluslararasi Kisa Film Festivali bu yil kapilarini sanatseverlerle bulusmak için açiyor.

Büyük Taarruz Uluslararasi Kisa Film Festivali Basliyor
Büyük Taarruz Uluslararasi Kisa Film Festivali temasi özel olarak belirlenirken, yönetmenlerin de yapitlarinda özgür olmalari istendi. Bu yil ilk kez gerçeklestirilecek olan Büyük Taarruz Uluslararasi Kisa Film Festivali çerçevesinde finalist filmlerin gösterimleri kentteki üniversitelerin konferans salonlarinda yapilacak. Milli mücadele konulu film gösterimleri ise Suhut, Dinar ve Sandikli ilçelerinde yapilacak. Ödül töreni ise 20 Mayis 2022 Cuma günü yapilacak.

Festival günü yaklasirken Vali Gökmen Çiçek baskanliginda 16-20 Mayis tarihlerinde yapilacak olan “Büyük Taarruz Uluslararasi Kisa Film Festivali” tüm yönleriyle ele alinarak programin son hazirliklari yapildi.

Toplantiya Vali Yardimcisi Mehmet Boztepe, Il Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanir, Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Dernegi Baskani Baran Mayda katildi.



2 bin 428 basvuru yapildi

Bu güne kadar toplam 110 ülkeden 2 bin 428 basvurunun yapildigi festival büyük ilgi görüyor. Büyük Taarruz’ un 100. yil etkinlikleri çerçevesinde planlanan en büyük organizasyonlardan biri olan festivale çok sayida yönetmenin katilmasi beklenirken, konserler, senarist ve oyuncularla söylesiler, film gösterimleri yapilacak. Ayrica 9-20 Mayis tarihleri arasinda sehir merkezi ile Bayat, Sultandagi, Sandikli, Çay, Bolvadin, Dinar, Çobanlar, Ihsaniye Suhut, Sinanpasa Ilçelerinde Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügünün destekleri ile ilimize gelecek olan Sinema Tiri ile film gösterimleri yapilacak.
Kaynak: İHA