Bayburt'ta 2022'Nin Ilk 3 Ayinda Meydana Gelen 63 Trafik Kazasinda 28 Kisi Yaralandi

Bayburt’ta 2022 yilinin ilk 3 ayinda meydana gelen 63 trafik kazasinda can kaybi yasanmazken, toplamda 28 kisi yaralandi.

Bayburt'ta 2022'Nin Ilk 3 Ayinda Meydana Gelen 63 Trafik Kazasinda 28 Kisi Yaralandi
Emniyet Genel Müdürlügü Trafik Baskanligi Ocak, Subat ve Mart aylarinda meydana gelen trafik kazalarini açikladi.

Buna göre Bayburt genelinde Ocak, Subat ve Mart aylarinda meydana gelen toplamda 63 trafik kazasinda can kaybi yasanmazken 28 kisi geçirdikleri kazalari yaralanarak atlatti. Mart ayinda meydana gelen trafik kazalarinin 7’si yaralamali olarak kaydedilirken, 13’ü ise kaza maddi hasarla sonuçlandi.

Trafik kazalarinda en sik görülen sürücü hatalarinin ise araç hizini yol, hava ve trafigin gerektirdigi sartlara uydurmamak, kavsak, geçit ve kaplamanin dar oldugu yerlerde geçis önceligine uymamak, serit izleme ve degistirme kuralina uymamak, arkadan çarpma, dönüs kurallarina uymamak, kirmizi isik veya görevlinin ’dur’ isaretinde durmamak, tasit giremez trafik isareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaslamamak, yayalara geçis hakki vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, asiri hizla araç kullanmak, geçme yasagi olan yerlerden geçmek ve hatali sekilde veya yasak olan yerlere park etmek oldugu kaydedildi.
Kaynak: İHA