Bakan Soylu Duyurdu Açiklamasi 'Besta Grubundan 3 Terörist Silahlariyla Birlikte Ölü Ele Geçirildi'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Eren Abluka-5 Operasyonlari kapsaminda Besta Grubu mensubu 3 teröristin silahlariyla birlikte ölü ele geçirildigini duyurdu.

Bakan Soylu Duyurdu Açiklamasi 'Besta Grubundan 3 Terörist Silahlariyla Birlikte Ölü Ele Geçirildi'
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Sirnak’ta devam eden Eren Abluka-5 Operasyonlari kapsaminda, J-SIHA ve IHA destekli müsterek operasyon ile Besta Grubu mensubu 3 teröristin silahlariyla birlikte ölü ele geçirildigini duyurdu. Konuyla ilgili sosyal medya hesabindan paylasimda bulunana Bakan Soylu, “Emniyet ve Jandarmamiz; Eren Abluka-5 Operasyonlarinda Sirnak Bestler Dereler Bölgesi’nde, J-SIHA ve IHA destekli müsterek operasyonda, Besta Grubundan 3 teröristi M-16 silahlariyla birlikte ölü ele geçirdi. Tükeniyorsunuz. Teslim olun” ifadelerine yer verdi.

“Terörle Mücadele Operasyonlarina bölge halkimizin da destegi ile inançli ve kararli bir sekilde devam edilmektedir”

Operasyonla ilgili Içisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada ise su ifadelere yer verildi:

“Eren Abluka-5 Operasyonlari kapsaminda, Sirnak-Merkez ilçe Bestler Dereler bölgesinde, Sirnak J.Bölge Komutanligi koordinesinde, Sirnak Il Jandarma Komutanligi ve Il Emniyet Müdürlügünce müsterek icra edilen J-SIHA ve J-IHA destekli operasyonda; Il Jandarma Komutanligina bagli JÖH ve Jandarma Komando birliklerince 3 BTÖ mensubu silahlariyla birlikte etkisiz hale getirilmistir. Teröristler ile birlikte, 3 M-16 piyade tüfegi ile teröristlere ait mühimmat, teçhizat ve malzemeler de ele geçirilmistir. Terörle Mücadele Operasyonlarina bölge halkimizin da destegi ile inançli ve kararli bir sekilde devam edilmektedir.”
Kaynak: İHA