12 Yillik Gizemli Kaybi Çözecek Öneri Açiklamasi 'Olayin Tek Görgü Tanigina Hipnoz Yapilsin'

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 2010 yilinda oglu ile beraber yasadigi evden kaybolan 64 yasindaki kayip Fatma Gökçeli’nin su ana kadar ne ölüsü ne dirisi bulunamadi. Yasli kadinin oglu Yakup Gökçeli annesini öldürmek suçundan müebbet hapse mahkum edildi. Kayip kadinin diger oglundan ise olayin tek görgü tanigi yengesine “Hipnoz yapilsin olayi anlatsin” önerisi geldi.

12 Yillik Gizemli Kaybi Çözecek Öneri Açiklamasi 'Olayin Tek Görgü Tanigina Hipnoz Yapilsin'
2010 yilinda 64 yasinda ve Alzheimer hastasi olan Fatma Gökçeli, ilçeye bagli Sehit Mustafa Yagiz Mahallesinde oglu Yakup Gökçeli ve gelini Güllü Gökçeli ile birlikte yasadigi evden balkonda yatarken gece saatlerinde ortadan kayboldu. 3 yil boyunca yapilan tüm aramalarda yasli kadinin ne ölüsü ne dirisi bulunamadi.

2014 yilinda ise Kadirli Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen kayip sorusturmasi , gelin Güllü Gökçeli’nin ifadesi ile cinayet sorusturmasina dönüstü. Güllü Gökçeli poliste verdigi ifadesinde “Esim Yakup olay günü annesini hastaneye götürdü geri dönüste tek geldi sordugumda ise beni dövdü ve annem artik yok dedi.

Annesine ne yaptiysa esim yapti” seklinde ifade verdi. Bu ifade üzerine Yakup Gökçeli Osmaniye Agir Ceza mahkemesince yargilandi ve yargilama sonucunda beraat etti. Ancak Yargitay beraat kararini bozarak dosyayi yeniden Osmaniye Agir Ceza Mahkemesine gönderdi. Yakup Gökçeli’nin sanik olarak yeniden yargilandigi davada yasli kadinin oglu annesini öldürmek suçundan “agirlastirilmis müebbet hapis cezasina” çarptirildi.

Esi Yakup Gökçeli tutuklanip hapse girmesinin ardindan Güllü Gökçeli yaptigi açiklamada “Esime iftira attim, vicdan azabi çekiyorum esim suçsuz, sirf nezarethaneden kurtulayim diye yalan söyledim” dedi.

Aradan geçen 12 yilin ardindan kayip Fatma Gökçeli’nin izine rastlanmadi. Cezaevindeki ogul Yakup Gökçeli ise her defasinda suçsuz oldugunu söyledi.

Kayip kadinin gizemini çözecek öneri ise diger ogul Yusuf Gökçeli’den geldi. Annesinin hala kayip oldugunu agabeyinin de yengesinin ifadesi ile müebbet hapis aldigini söyleyen Yusuf Gökçeli, “Yengem Güllü o gecenin tek görgü tanigidir. Ben agabeyimin masum olduguna tüm kalbimle inaniyorum. Abim zaten yurt disinda çalisiyor. Sadece bayram tatiline gelmisti ve olay günü ise Gürcistan’a çalismaya geri gidecekti. Annemin tüm bakimini yengem Güllü yapiyordu. Agabeyimin annemi öldürmesine bir sebep yok ki. Yengem tüm bu mahkeme sürecinde 6 defa ifade degistirdi. Hiçbir ifadesi bir birini tutmuyor. Dosyada baska bir delil de yok ama agabeyim anne katili olmaktan hapiste yatiyor. Olayin tek görgü tanigi Güllü Gökçeli’dir anneme ne olduysa kendisi biliyor. Eger kabul ediyorsa hipnoz edilsin ve o geceyi anlatsin. Böylelikle gerçekler ortaya çiksin” dedi.

Kaynak: İHA