Sehrin Göbeginde Çatismislardi, Yargilanmalarina Devam Edildi

Kastamonu’nun en islek bölgesinde silahli çatisma davasinda tutuklu sanigin tahliyesine karar verildi.

Sehrin Göbeginde Çatismislardi, Yargilanmalarina Devam Edildi
2021 yili eylül ayinda Cebrail Mahallesi Uzun Sokak’ta meydana gelen olayda, aralarinda husumet bulunan Tekin Y. ve Tugay Y. isimli iki akraba arasinda tartisma çikti. Çikan tartismanin kavgaya dönüsmesi üzerine Tekin Y. ve Tugay Y., birbirlerine sehrin en islek sokaklarindan birinde silahla ates etmeye basladi.

Iki süphelinin silahlarindan çikan kursunlar ev ve is yerlerinin camlarina ve duvarlarina isabet etti. Olayda yaralanan olmazken, Tekin Y. ve Tugay Y. gözaltina alindi. Sahislar hakkinda Kastamonu Agir Ceza Mahkemesinde dava açildi. Devam eden davanin durusmasinda tutuksuz yargilanan Tekin Y. ve tutuklu sanik Tugay Y.’nin yargilanmasina devam edildi. Durusmada savunma yapan Tugay Y., “Ben kimseyi öldürmeye ya da yaralamaya tesebbüs etmedim. Kimseyi öldürme kastiyla hareket etmedim. Tahliyemi istiyorum, beraatimi talep ediyorum” dedi.

Tugay Y.’nin avukati Ümit Yasar Yilmaz ise, “Tugay ve Tekin iki yakin akraba. Birbirlerine silah çekip ates ediyorlar. Sonra araçlarin arkasina saklaniyor. Tekin’in attigi silah Tugay’in bas kismindan geçip gidiyor. Tugay teslim oluyor ama Tekin silahi atiyor. Polis silahi zor buluyor. Tugay tamamen samimi ve su anda tutuklu. Ama Tekin tutuksuz yargilaniyor. Tugay’in olay günü 4 kisi tarafindan darp edilmesi, daha öncesinde de babalarinin kavgasi, bu yüzden Tugay’in hareketi mesru müdafaa sinirlari içerisindedir. Tugay’in hareketi tutukluluk gerektirmez. Daha ilk durusmada serbest kalmasi gerekiyordu. Beraatini talep ediyoruz. Tutuklulugunu da göz önünde bulundurarak tahliyesini talep ediyoruz” dedi.

Tutuksuz yargilanan Tekin Y. ise suçlamalari kabul etmeyerek beraatini talep etti.

Sanik müvekkilleri, cumhuriyet savcisi tarafindan açiklanan mütalaa ile ilgili savunma yapmak için ek süre istedi. Mahkeme heyeti, durusmayi 20 Haziran tarihine erteledi.

Çatisma ani kameraya yansidi

Öte yandan, çevredeki vatandaslara aldiris etmeden sehrin en islek caddesinde birbirleriyle çatisan sahislarin görüntüsü bir is yerinin güvenlik kamerasina yansidi. Görüntülerde önce bir aracin geldigi görülüyor. Ardindan bir sahsin elinde silah ile kaçtigi ve bir minibüsün arkasina saklanarak ates ettigi görülüyor. Bir süre silahla birbirlerine ates eden sahislarin ardindan kaçarak olay yerinden uzaklastiklari görülüyor.
Kaynak: İHA