Rektör Çomakli'dan 24 Nisan Sözde Ermeni Soykirimi Kinama Mesaji

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, 24 Nisan Sözde Ermeni Soykirimi nedeniyle bir mesaj yayimladi.

Rektör Çomakli'dan 24 Nisan Sözde Ermeni Soykirimi Kinama Mesaji
Rektör Çomakli mesajinda su ifadelere yer verdi:

Tarih kendi seyrinde akar ancak tarih içinde kimi kirilma noktalari vardir ki akil almaz, yürek dayanmaz, inanilmazdir. Olmaz denen olur, yapmaz denen yarar ve tarih o andan itibaren bambaska bir seyir alir.

Yüzyillar boyunca Millet’i Sadika namiyla Türklerle bir arada yasayan Ermeniler, Rus isgali ile Türkler ile olan tarihsel birlikteligini bir kenara birakarak bambaska yüzlerini ortaya çikardilar. Tasnak çeteleri basta Erzurum, Kars, Van olmak üzere birçok sehirde birbiri üstüne katliamlar yapmaya baslamisti. Bu durum üzerine 1915 yilinda çikartilan Tehcir Kanunu ile Ermeniler, geride kalan mallarinin degeri ödenerek göç ettirildiler.

Bu durum yillardir Avrupa ve Amerika’da derin lobicilik faaliyetleri ile palazlandirilan bir propagandanin, sözde bir soykirimin karalamasina maruz kalmamiza sebep oldu. Ancak vicdan ve merhamet ile taçlandirilan bir geçmise sahip olan, hem Türk hem Müslüman kimligi ile bu karalamanin çok uzaginda bulunan Türk Milleti adina bu soykirim yalanini kiniyoruz.
Kaynak: İHA