Mardin'de Paskalya Bayrami Kutlandi

Mardin’de Süryaniler, Paskalya Bayrami’ni kutladi.

Mardin'de Paskalya Bayrami Kutlandi
Paskalya Bayrami, Süryaniler tarafindan Kirklar Kilisesi’nde düzenlenen ayinle kutlandi. Mardin-Diyarbakir Metropoliti Saliba Özmen ve Kirklar Kilisesi Baspapazi Gabriyel Akyüz’ün yönettigi ayinde koro, Türkçe, Arapça, Ibranice ve Süryanice ilahiler söyledi.

Incil’den bölümlerin de okundugu ayinde, Özmen ve Akyüz konusmalarini Türkçe, Arapça ve Süryanice yapti. Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, Artuklu Kaymakami Mesut Tabakçioglu, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutani Tuggeneral Burhan Aktas, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Coskun Sel ve Il Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, kilise bahçesinde Süryanilerin bayramini kutladi.

Paskalya Bayrami’ni tebrik eden Vali Demirtas, “Bütün Süryani kardeslerimizin Paskalya Bayrami’ni tebrik ediyorum. 2 yildan beri pandemiden dolayi bu bayramlar yapilmiyordu. Bizler de yapamiyorduk, onlar da yapamiyordu. Çok sükür pandemi günlerini geride biraktik. Bugün insallah huzur içerisinde Süryani kardeslerimizin bayramlarini yaptiklarini gördük. Bayramlarini tebrik etmek için geldik. Insallah Mardin bir huzur kenti ve emniyetli bir kent. Bu huzur kenti içerisinde Süryani kardeslerimiz de huzur içerisinde bayramlarini yapip hayatlarini idame ettiriyorlar. Bizler zaten kardes gibiyiz, bir arada hosgörü içerisinde yasiyoruz. Özellikle sunu ifade etmek istiyorum. Farkli dinlerin, dillerin, kültürlerin huzur içerisinde yasamis oldugu Mardin’imizde bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra insallah bu bayramlari huzur içerisinde birlikte yasayacagiz. Ben herkesin Paskalya Bayrami’ni tebrik ediyorum. Onlara saglik, mutluluk ve huzur diliyorum” dedi.

Mardin-Diyarbakir Metropoliti Saliba Özmen ise, 2-3 yildir pandeminden dolayi dogru dürüst bayram yapamadiklarini animsatti. Hristiyan ve Müslüman bayramlarinin bu anlamda çok önemli oldugunu ifade eden Özmen, "Bizler için, Mardin için, insanlarimiz için özellikle valimizin bizimle hazir bulunmasi gerçekten bizler için büyük bir gurur kaynagidir. Mardin dinleri, dilleri, kültürleri ile çok önemli bir sehrimizdir. Mardin insanlariyla, dinleriyle güzellesir ve bu güzellikleri hep beraber yasiyoruz. Bugün bizimle aramizda bulunan valimiz basta olmak üzere Mardin ilimizin degerli yöneticilerine hos geldiniz diyoruz. Allah bu bayrami ülkemiz basta olmak üzere bütün dünyaya barisin, huzurun ve bütün güzelliklerin vesile olmasini diliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA