Afganistan'da Okul Ve Camiye Düzenlenen Bombali Saldiri Trabzon'da Protesto Edildi

Sali günü Kabil’in Barchi bölgesinde okul ve camiye düzenlenen bombali saldiri Trabzon’da düzenlenen basin açiklamasiyla protesto edildi.

Afganistan'da Okul Ve Camiye Düzenlenen Bombali Saldiri Trabzon'da Protesto Edildi
Afganistan’da düzenlenen bombali saldirida hayatini kaybedenler için Afganistan Hazaralari Kültür ve Dayanisma Dernegi tarafindan Trabzon’da “Afganistan’da soykirim var. Zulme dur de!” konulu basin açiklamasi düzenlendi.

Basin açiklamasina katilan grup saldiriyi protesto ederek “Afganistan’da soykirimi durdurun” diye slogan atti.

Trabzon Meydan Parki 15 Temmuz Sehitler ve Hürriyet parkinda düzenlenen basin açiklamasinda “sali günü Kabil’in Barchi (Kabil’in batisi) bölgesindeki Mumtaz Egitim Merkezi ve Abdul Rahim Sehit Lisesi’ndeki bilim ve egitim kelebeklerine yönelik terörist saldirilar, Afganistan’daki Hazara halkina yönelik hedeflenen soykirimin açik bir örnegidir” denildi.

Basin açiklamasini okuyan Afganistan Hazaralari Kültür ve Dayanisma Dernegi Genel Sekreteri Kübra Göktürk, Hazara asilli masum ögrencilere karsi vahsice terör saldirilari düzenlendigini belirterek, “Bir kez daha din ve insanlik düsmanlari, Hazara asilli masum ögrencilere karsi vahsice terör saldirilari düzenleyerek Hazara toplumunu yasa bogdular. Sali günü Kabil’in Barchi (Kabil’in batisi) bölgesindeki Mumtaz Egitim Merkezi ve Abdul Rahim Sehit Lisesi’ndeki bilim ve egitim kelebeklerine yönelik terörist saldirilar, Afganistan’daki Hazara halkina yönelik hedeflenen soykirimin açik bir örnegidir.Asirilikçi Taliban grubu, teröristler, terörist gruplarin kuruculari ve Hazara Toplumuna karsi yemin etmis düsmanlari, Hazaralari’n adil ve savunmasiz Müslüman halkina yönelik katliam ve soykirim senaryosunun hala utanç verici faaliyetlerinin gündeminde oldugunu göstermek için terör saldirilari gerçeklestiriliyor. Zalim Abdulrahman’in kara ve karanlik döneminden bu yana gelen üzücü ve kanli senaryo, Hazara nüfusunun yüzde 62’sinden fazlasinin katledilmesi ve soykirima ugramasi ile son yüz yili askin süredir çesitli ve amaçli politikalarla zalim hükümetlerin yükselisiyle Hazaralar’a karsi soykirim devam etmektedir. Yüzyilin cahilleri ve zalim yöneticileri, Hazaralari’n mazlum halkinin katledilmesi senaryosunu bazen siyasi denklemlerde, bazen de bilimsel, kültürel, sosyal, dini, irksal, ekonomik ve askeri düzeylerde gerçeklesmektedirler. Hazaralar, ülke tarihi boyunca toplumun genis bir kesimi olarak kardeslik, esitlik, sosyal adalet, refah ve ülkeye dürüst hizmet dogrultusunda ilim ve irfan ögrenmek için yilmadan çalismistir ve çalisiyordur. Bu üzücü ve kanli senaryo, ülke içinde ve disindaki yeni nesil Hazaralari’n bilimsel, kültürel, siyasal ve askeri seçkinleri, herhangi bir üstünlük hirsi ve havasi olmadan birlesmezlerse devam edecektir. Gelen son bilgilere göre Kabil’in batisinda 2 okul sehit sayisi 126 kisi yarali sayisi ise 73 kisi 14 yaralinin durumu ise çok agir. Ayni zamanda Balkh’daki cami saldirisinda ise su ana kadar 102 sehit 70 yaralimiz var” dedi.

Ellerinde dövizler esliginde “Afganistan’da soykirimi durdurun” diye slogan atan grup daha sonra sessizce alandan ayrildi.
Kaynak: İHA