Selden Etkilenen Çocuklar 23 Nisan'da Tiyatro Gösterisi Ile Eglendi

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesindeki sel felaketinden etkilenen çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda sahnelenen tiyatro oyunu ile eglendi.

Selden Etkilenen Çocuklar 23 Nisan'da Tiyatro Gösterisi Ile Eglendi


Türkiye’nin en uzun soluklu sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Eti Çocuk Tiyatrosu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda, Kastamonu’da yasanan sel felaketinden en fazla etkilenen bölgelerden Bozkurt ilçesindeki çocuklarla bulustu. Bozkurt Kaymakamliginin gösteri salonunda ücretsiz olarak tiyatro grubu tarafindan, "Mutluluk Denince Akla" oyunu sahnelendi. Paylasmak, yardimlasmak, çevreyi ve dogayi korumak, hayvan sevgisi, empati, hosgörü, adillik ve hayal etmenin gücü gibi konular üzerine kurulu öyküsüyle tiyatrocular, gösteride selden etkilenen çocuklara unutulmaz bir gün yasatti.

Sosyal sorumluluk projeleriyle gelisime ihtiyaç duyulan toplumsal ve çevresel konularda Türkiye’ye hizmet etmeyi öncelikli görevleri arasinda gördüklerini ifade eden Eti Icra Kurulu Baskani Hakan Polatoglu, “Bundan 22 yil önce her kesimden çocugumuza firsat esitligi içinde ücretsiz tiyatro deneyimi yasatmak hedefiyle hayata geçirdigimiz tiyatromuz, bugüne kadar Türkiye’nin 81 ilini birçok kez dolasti. Eti Çocuk Tiyatrosu’yla yillar önce tanisan çocuklarimizin simdi kendi çocuklariyla tiyatromuza geldigini ve bu mutlulugu nesilden nesile aktardigimizi görmek bizim için çok kiymetli ve ayni zamanda yeni projelerimiz için de ilham verici. Daha uzun yillar sürdürmeyi hedefledigimiz Eti Çocuk Tiyatrosu ile nesilden nesile tüm çocuklarimizin kültürel gelisimlerine katki saglamaya devam edecegiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda ‘Mutluluk Denince Akla’ oyununu Kastamonulu çocuklarimiz ile bulusturmus olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu vesileyle tüm çocuklarimizin bayramini kutluyorum” dedi.



"Bugün çok mutluyuz"

Tiyatroyu izlemeye gelen Hatice Kübra Sepetçi, “Bugün çocuk tiyatrosuna geldik, her sey çok güzeldi. Tiyatroyu yapanlara çok tesekkür ederiz, çok mutluyuz ve çok eglendik. Tiyatroda hayvanlara saygili olmayi onlara iyi davranmamizi gerektigini ögrendik, iyi seyler ögrendik. Bugün çok mutluyuz" diye konustu

"Çocuklar çok eglendi"

Çocuguyla tiyatroya gelen Resul Safi ise, “Tiyatro çok güzeldi. Özellikle çocuklar için güzel bir etkinlik olmus. Bulundugumuz ortamda 23 Nisan münasebetiyle çok güzel bir etkinlik oldu. Herkese çok tesekkür ederiz. Çok eglendiler, biz de çok mutlu olduk. Bu organizasyonu yapan herkese tesekkür ederiz " seklinde konustu.

Kaynak: İHA