Dünyanin En Büyük Bayrak Figürlü Balonu Kapadokya'da Havalandi

Kapadokya’da üretilen dünyanin en büyük Bayrak Balonu Kapadokya’da havalandi. Yaklasik iki ay gibi bir sürede üretilen ve üzerinde Türk Bayragi figürü bulunan Bayrak Balon, dünyanin en büyük Bayrak Balonu unvanini da almis oldu.

Dünyanin En Büyük Bayrak Figürlü Balonu Kapadokya'da Havalandi
Balon üreticisi Halis Aydogan kendi firmasinda üretilen yerli balonun pilotlugunu da kendisi yapti. Uçus öncesi gazetecilerin sorularini yanitlayan Aydogan “Bu güzel günde Kapadokya’da yillardir balonlarimiza Türk Bayragi asarak uçuslarimizi gerçeklestiriyorduk. Bugün dünyada ilk defa balon olarak üretilen en büyük bayrak seklindeki balonumuzu Kapadokya’da uçuruyoruz. Kapadokya’da üretilmis olmasi ayri bir gurur. Bu olay bizi çok mutlu ediyor. Sepetiyle, börnürüyle ve kubbesiyle özel olan bu balonumuz tamamen Kapadokya da üretilmistir. Bu da arkadaslarimizin bir basarisi” dedi.

Türk Bayragi figürlü balonun yaklasik iki aylik çalisma sonucu üretildigini söyleyen Halis Aydogan “Bayragimiz Türk Bayragi boyutlarina sadik kalinarak orijinal boyutlarda üretildi. 432 metre karelik bir yüzeye sahip. Dünyadaki bayrak seklindeki balonlar arasinda en büyük balon olma özelliginde. Bu gün 23 Nisanda, insallah 19 Mayis da ve diger ulusal günlerimizde bu bayragimizi Ülkemizin degisik günlerinde, sadece Kapadokya’da degil degisik sehirlerde de uçurarak Balon Bayragimizi tüm Türkiye’de gezdirmek istiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA