Bitlis'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayrami Kutlandi

Bitlis’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlandi.

Bitlis'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayrami Kutlandi
Ismail Eren Spor Kompleksinde düzenlenen kutlama programi saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Milli Egitim Müdürü M. Emin Korkmaz, “Çocukluk, gençlik ve yasliligin ardindan dünya sahnesinden silinmesi gibi devletlerinde kurulus asamasi, yükselme, gerileme ve tarih sahnesine veda etmelerinden bahseder. Onlarca devlet kurmus bu büyük milletin 600 yil üç kitada hüküm süren Osmanli Imparatorlugu, dünya adaleti, dünya hakkaniyeti ile dünyaya adalet dagitmistir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale bogazindaki düsman gemilerini görünce ‘Bunlar bir gün geldikleri gibi giderler’ diyerek burada kurtulus mücadelesini baslatmistir” dedi.

Siirlerin okundugu program minik ögrencilerin hazirladigi gösterilerle devam etti. Müzik dinletisinin ardindan program halk oyunlari gösterileri ile sona erdi.

Ismail Eren Spor Kompleksinde gerçeklestirilen programa, Bitlis Valisi Oktay Çagatay, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Ibrahim Güven, Bitlis Belediye Baskani Nesrullah Tanglay, Cumhuriyet Bassavcisi Ali Ihsan Akdogan, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Yardimcisi Prof. Dr. Mustafa Atli, Milli Egitim Müdürü M. Emin Korkmaz, protokol üyeleri, ögrenciler, ögretmenler ve veliler katildi.

Kaynak: İHA