Anaokulu Ögrencilerine ''Karakterime Deger Kat Ögretmenim'' Projesi

Çorum’un Kargi ilçesinde, anaokulu ögrencilerinin paylasma ve yardimlasma duygularini gelistirmek amaciyla ‘’Karakterime Deger Kat Ögretmenim’’ projesi yapildi.

Anaokulu Ögrencilerine ''Karakterime Deger Kat Ögretmenim'' Projesi
Kargi 125. Yil Anaokulu’nda gerçeklestirilen projede çocuklar evlerindeki bayat ekmekleri okula getirip, su ve süt ile yumusatarak sokak hayvanlarini beslediler. Kuslar için kendi imkânlariyla kus yemlikleri yapip, agaç dallarina asan ögrencilerin projeyle paylasma ve yardimlasma degerinin önemini kavramalari amaçlandi.

Farkli il ve ilçelerden 10 ögretmen ve en az 50 ögrenci ile yürütülen Karakterime Deger Kat Ögretmenim isimli eTwinning projesi hakkinda bilgiler veren Proje ögretmeni Ipek Yilmaz Çetiner, projenin amacinin temel insani ve ahlaki degerlerini benimsemis ve çagimizin getirdigi olumsuzluklar karsisinda "dogru" tercihler yapabilen bireyler yetistirmek oldugunu belirtti.

Çetiner sözlerini söyle sürdürdü. ‘’Bu projedeki amacimiz akademik basarinin saglam temeller üzerine kurulabilmesi için ögrencilerimizin gönüllerini sevgi ve saygi ile doldurup, ahlak çerçevesinde dogruluktan sapmayan, huzurlu, duyarli bir karakterle, temel insani ve ahlaki degerlerini benimsemis ve çagimizin getirdigi olumsuzluklar karsisinda "dogru" tercihler yapabilen bireyler yetistirmektir. Bu süreç içerisinde ögrencilerimizin geleneksel, evrensel ve kültürel degerleri koruma ve gelistirme, degerleri gelecege tasiyacak deger zinciri ve ögrencide bakis açisi olusturma, degerlerimiz hakkinda bilgi ve deneyim kazanmasi, etkinlikler yoluyla ögrendigi degerleri, ahlaki ve erdemi içsellestirerek davranisa dönüstürebilmesini saglamaktir’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA