Yaptiklari Bin 920 Resimle Kentin Sokaklarini Renklendirdiler

Kastamonu’da 37 anaokulu ve ilkokuldaki ögrencilerin yaptiklari toplam bin 920 resim, kent merkezini renklendirdi.

Yaptiklari Bin 920 Resimle Kentin Sokaklarini Renklendirdiler
Kastamonu’da Yildirim Beyazit Ilkokulu ve Behçet Necatigil Borsa Istanbul Ilkokulu koordinatörlügünde pandemi sürecinde okullardan uzak kalan ögrencilerin üzerindeki baskiyi azaltmak için 23 Nisan Açik Hava Resim Senligi düzenlendi.

Kastamonu Cumhuriyet Meydaninda senlige katilan ögrencilere ilk olarak Kastamonu Il Milli Egitim Müdürü Cengiz Bahçacioglu ve Kastamonu Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Yurt tarafindan çesitli hediyeler verildi.

Ardindan ögrenciler, pankart üzerine serbest bir sekilde resim yaparak boyadi. Velilerin ve ögretmenlerinde katildigi senlikte yapilan bin 920 adet resim, Kastamonu’nun sehir merkezinden geçen Karaçomak Deresinin demir korkuluklarina asildi. Çesit çesit rengarenk yapilan resimler, cadde boyunda vatandaslarin begenisine sunuldu. Vatandaslar, resimleri yakindan inceledi.

“37 okulun katilimiyla bin 920 adet resmi cadde boyuna astik”

23 Nisan Çocuk Senligini Yildirim Beyazit Ilkokulu ile Behçet Necatigil Borsa Istanbul Ilkokulu koordinatörlügünde bu yil ilk defa düzenlediklerini söyleyen Behçet Necatigil Borsa Istanbul Ilkokulu Müdür Yardimcisi Mehmet Karaoglu, “Amacimiz ileriki yillarda da kalici bir senlik olmasidir. Bu senligi pandeminin ve Kovid sürecinin baskisinin bir nebze olsun çocuklarimizin üzerindeki yipratici etkisini azaltmak, ayni zamanda Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de çocuklara verdigi önemi çocuklarimiza ve halkimiza yansitmak için düzenledik. Senligimiz iki etaptan olusmaktadir. Birinci etabinda Kastamonu’dan 37 okulun katilimiyla bin 920 tane resmin Kastamonu’nun cadde boyundaki çayin kenarindaki korkuluklara kurdelelerle resimlerimizi astik ve sergiliyoruz. Bunu halkimiz, velilerimiz ve ögrencilerimizle birlikte cadde üzerinde gezerek bir açik hava sergisi haline getirdik. Ikinci etapta da yine Kastamonu Il Milli Egitim Müdürümüz Cengiz Bahçacioglu ile Kastamonu Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Yurt’un katilimiyla ve 23 tane ögrencimizin katildigi ortak birlikte resim yapmak etkinligi düzenledik. Burada ögrencilerimiz serbest sekilde resimlerini yapiyorlar. Çocuklarimiza hediyelerini de verdik. Etkinligi güzel ve iyi bir farkindalik olusturdugunu düsünüyoruz” dedi.



“Ögrencilerimiz etkinlikten dolayi mutlu oldular”

Ögrencileri ile birlikte resim senligi etkinligine katildiklarini ifade eden Resim Ögretmeni Merve Gülcan Ablak ise, “Ögrencilerimiz resim etkinligine katildiklari için gayet neseli ve mutlu oldular. Resim yapma asamalari çok eglenceliydi. Çocuklar 1 hafta süresince boyama teknigi ögretilerek asama asama yeni resimler olusturdular. Renkleri tanimak, kuru boyayi daha iyi kullandiklarini gördüklerinde onlar da mutlu oldular. Çikan sonuçtan onlar da mutlu oldular. Ögrencilerimiz sürekli serginin zamanini ögrenerek heyecanlaniyorlardi, onlarin heyecanlanmasi beni de heyecanlandirdi. Ögrencilerimiz bugün velileriyle resim sergisini gezecekler” diye konustu.

Senlige katilan ögrencilerden Zeynep Külçe de, “Buraya gelmek çok güzel. Arkadaslarimla birlikte toplandik ve burada resim yapiyoruz. Çok güzel oluyor. Ben burada çiçek boyadim. Resim yapmak çok güzel, çok iyi bir sey” seklinde konustu.

Resim Senligine katildigindan dolayi çok mutlu oldugunu söyleyen ögrencilerden Nesil Ipek Köylü ise, “Buraya gelmek çok güzel. Burasini çok sevdim. Boyamalarda çok güzel. ’Hello Kitty’i ben boyadim. Çok güzeldi ama boyarken birazcik elim yoruldu” seklinde konustu.

Kaynak: İHA