Rusya Savunma Bakanligi Açiklamasi 'Moskova Kruvazöründe 1 Kisi Öldü, 27 Kisi Ise Kayip'

Rusya Savunma Bakanligi, Karadeniz’de patlama olduktan sonra batan Moskova kruvazöründeki 1 kisinin hayatini kaybettigini, 27 kisinin kayip oldugunu açikladi.

Rusya Savunma Bakanligi Açiklamasi 'Moskova Kruvazöründe 1 Kisi Öldü, 27 Kisi Ise Kayip'


Rusya Savunma Bakanligi, Rus donanmasinin amiral gemilerinden olan Moskova kruvazörünün Ukrayna açiklarinda patlama yasanmasinin ardindan romörkörler ile çekildigi sirada batmasi sonrasi kayiplarla ilgili ilk kez resmi veri yayinladi. Bakanlik açiklamasinda 1 kisinin hayatini kaybettigini 27 kisinin de kayip oldugunu bildirerek, "13 Nisan’da mühimmat patlamasi sonucunda çikan yanginla Moskova kruvazöründe büyük bir hasar meydana geldi. Mürettebatin yangin söndürme çabalari sonuç vermedi. Geminin hasar görmemesi için verilen mücadelede 1 asker öldü, 1 asker yaralandi, 27 kisi kayboldu. Kalan 396 mürettebat, kruvazörden bölgedeki Karadeniz Filosu gemilerine tahliye edilerek Sivastopol’a sevk edildi" denildi.

Bakanlik hayatini kaybeden, yaralanan ve kayip askerlerin ailelerine destek verilecegini aktarirken, kurtarilan denizcilerin Karadeniz Filosu’ndaki diger askeri gemilerinde görevlerine devam edecegini belirtti.

Bakanlik tarafindan yapilan açiklamada kurtarilan askerlerin Karadeniz Filosu’nda görev almak için istekli olduklari ifade edilerek, "Karadeniz Filosu komutanliginin Moskova kruvazörünün mürettebati ile yaptigi görüsmelerin sonucunda subaylarin, denizcilerin ve sözlesmeli denizcilerin büyük çogunlugu Karadeniz Filosu’nun gemilerinde hizmet vermeye devam etme arzusunu dile getirdi" denildi. Bakanlik, Karadeniz Filosu’nda görev almak istemeyen diger denizcilerin ise baska filolarda görevlerine devam edecegini aktardi.
Kaynak: İHA