Dogan Açiklamasi 'Bir Milletin Büyüklügü Hayvanlara Olan Davranis Biçimiyle Degerlendirilir'

Hatay Valisi Rahmi Dogan, sokak hayvanlarinin daha rahat bir yasam sürebilmesi için barinak, rehabilitasyon ve kisirlastirma gibi çalismalarin belediyeler tarafindan en kisa zamanda yapilmasini ve bu konuda aksakliga meydan verilmemesini istedi.

Dogan Açiklamasi 'Bir Milletin Büyüklügü Hayvanlara Olan Davranis Biçimiyle Degerlendirilir'
Vali Dogan baskanliginda, Hayvan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin daha temiz ve çagdas bir norma kavusturulmasi amaciyla ilgili ilçe belediye baskanlari ve ilgili kurum temsilcilerinin katildigi toplanti düzenlendi.

Valilik Abdurrahman Melek toplanti salonundaki toplantida, Hatay’daki Hayvan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin fiziki sartlarinin iyilestirilmesi ve belediyelerin kanuni yükümlülüklerinin takibi konularinin, sokakta ve barinakta yasayan hayvanlarin rahat bir yasam sürebilmeleri için ilgili kurumlarca alinmasi gereken tedbirlere dair konular görüsüldü.

Vali Dogan, yaptigi konusmada, bir milletin büyüklügü ve ahlaki gelisiminin hayvanlara olan davranis biçimiyle degerlendirildigini ifade ederek, "Bizler, her canliyi Allah’in yarattigi bir güzellik olarak kabul edip, onlarinda yasama hakki oldugunu bilen, kabul eden bir kültür ve medeniyetin mensuplariyiz. Bu çerçevede sokak hayvanlarinin daha rahat bir yasam sürebilmeleri için barinak, rehabilitasyon ve kisirlastirma gibi kanuni olarak belediyelerimiz yükümlülüklerinde olan is ve islemler en kisa sürede il ve ilçe belediyelerimizce gerçeklestirilerek herhangi bir aksamaya meydan verilmemelidir” dedi.

Kaynak: İHA