Araçtan 820 Bin Lira Çalan Iki Hirsiz Tutuklandi

Adana’da hafif ticari araçtan 820 bin lira çaldigi öne sürülen iki zanli tutuklandi.

Araçtan 820 Bin Lira Çalan Iki Hirsiz Tutuklandi
Edinilen bilgiye göre olay, 31 Mart’ta ögle saatlerinde Atikop Toptancilar Sitesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, plastik firmasi sahibi Ali Basak, muhasebecisi E.P.’yi 820 bin lira çekmesi için banka subesine gönderdi. Parayi çeken E.P., sirkete ait 01 HP 286 plakali hafif ticari araca binip para dolu poseti ön koltuga koydu. Paranin, 30 lira eksik oldugunu fark eden E.P. yeniden banka subesine girdi. Bu sirada E.P.’yi takip eden kimligi belirsiz kisiler de aracin kilitli olmayan kapisini açip, 820 bin lirayi alip kaçti.

Araca döndügünde paranin olmadigini gören E.P., durumu önce polise ardindan da patronu Ali Basak’a bildirdi. Olay yerine gelen Hirsizlik ve Yankesicilik Büro Amirligi ekipleri, bölgedeki güvenlik kamerasi görüntülerini incelemeye aldi. Yapilan çalismada 2 süphelinin, olay yerine geldigi otomobilin plakasinin sahte oldugu tespit edildi. Araçtan parmak izi alan ekipler, süphelilerin kimliklerinin belirlenip yakalanmalari için çalisma baslatti.

Ekipler, hirsizligi çesitli suçlardan çok sayida kayitlari oldugu ögrenilen Irfan D. ile Vedat E.’nin gerçeklestirdigini belirledi. Süphelilerin izine İçel’in Tarsus ilçesinde ulasan ekipler, operasyon için harekete geçti. Belirlenen adrese es zamanli baskin yapan ekipler, Irfan D. ile Vedat E.’yi gözaltina aldi. Adreslerde yapilan aramalarda ise paralara rastlanmadi.

Emniyete götürülen süphelilerin suçlamalari reddedip, “Otomobil bizim. Olay günü oradan geçtik ancak parayi biz çalmadik” dedigi ögrenildi. Islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Irfan D. ile Vedat E., çikarildiklari mahkemece tutuklandi.
Kaynak: İHA