Vali Demirtas, Sinava Giren Ögrencilerle Bir Araya Geldi

Mardin Büyüksehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal Isler Daire Baskanligi tarafindan, Il genelinde Liselere Geçis Sinavi (LGS) ve Yüksek Ögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) hazirlanan ögrencilerin sinava hazirlik süreçlerini desteklemek amaciyla ikinci kez ücretsiz deneme sinavi gerçeklestirdi.

Vali Demirtas, Sinava Giren Ögrencilerle Bir Araya Geldi
Mardin’de 412 okulda es zamanli gerçeklesen deneme sinavina 8. sinif düzeyinde 17 bin 819 ögrenci, lise düzeyinde ise 11 bin 326 ögrenci olmak üzere toplam 29 bin 145 ögrenci katilim sagladi. Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, Artuklu Ilçesinde bulunan Gülser-Mahmut Tatlidede Ortaokulunda deneme sinavina giren ögrencileri ziyaret ederek kendilerine basarilar diledi. Degerlendirmelerde bulunan Vali Demirtas, ögrencilerin yapilacak olan deneme sinavlarinda eksikliklerini görerek kendilerini degerlendirme imkani bulacaklarini söyledi.



Mardin genelinde 412 okulda 29 bin 145 ögrencinin deneme sinavina girdigini aktaran Vali Demirtas, "Büyüksehir Belediyesi ve Mardin Valiligi olarak biz bu sinavin ikincisini yapiyoruz. Kismet olursa üçüncüsünü de yapacagiz. Bundan sonra sadece bir sinavimiz kaliyor. Temel amacimiz, çocuklarimizin girecegi sinavlarda basarili olmalari. Onlarin basarilarini nasil arttirabiliriz diye deneme sinavlari yapiyoruz. Çocuklarin hangi dersten baslamalari gerektigini, soru teknikleri nasil, eksikleri var mi yok mu? Bunlari görebilme imkanimiz olacak. Tek amacimiz çocuklarimizin basarili olmalari. Bizim yaptigimiz sinavin amaci yapilacak olan liseler arasindaki durumlarini görmeleri ve üniversite sinavinda daha basarili olmalarini saglamak. Inaniyorum ki, çok ciddi bir katki saglayacak. Deneme sinavlarimizi ücretsiz bir sekilde yapiyoruz. Büyüksehir Belediyesi’nin bütçesinden finanse ediyoruz. Simdiden hayirli olmasini diliyorum, çocuklarimiza basarilar diliyorum" dedi.

Programda, Vali Demirtas’a Mardin Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Artuklu Kaymakami Mesut Tabakcioglu ve Milli Egittim Müdürü Murat Demir’de eslik etti.
Kaynak: İHA